KONSERT: Ròisìn Murphy, Escenario Verde-scenen, XIV Festival International de Benicàssim – Benicàsim, Spania, fredag 18. juli 2008

Tropisk klubbnatt

<p class="hidden"> </p>
 

<pIrske Ròisìn Murphy inviterte til tropisk klubbfest på Benicàssim i natt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørget igjen for glede og entusiasme på Spanias kuleste festivalSørget igjen for glede og entusiasme på Spanias kuleste festival

I motsetning til sine landsmenn i My Bloody Valentine som spilte på samme scene en time tidligere, leverte irske Ròisìn Murphy en festforestilling med en sofistikert miks av disko og elektronika.

35-åringen som har en fortid i det lekre klubbandet Moloko har lykkes i å ta uttrykket videre på egenhånd og leverte et sett med stor variasjon, sceneskifte og klesskifter så hyppige at det setter selv Kylie Minogue i skyggen.

På plate kan Ròisìn Murphy låte noe syntetisk, selv om formelen samtidig har vist seg å fungere utmerket på diskoteker og dansegulv hvor enn musikken hennes spilles. På scenen hadde hun med seg et eminent band som trykket på de riktige knappene på synthene og komputerne sine, samtidig som kordamene sørget for å gi utrykket sjel. (Artikkelenfortsetter under bildet)

Laget diskotek på den store utendørsscenenLaget diskotek på den store utendørsscenen

Folkemassen så ut til å storkose seg på arenaen, og da Ròisìn Murphy bød opp til dans var det ikke mange som ikke lot seg rive med av divaens passende henvendelse.

Låter som «Movie Star», «Overpowered» og «Ramalama (Bang Bang)» ga festivalgjengerne et kick de sent vil glemme, mens hennes tolkning av Depeche Modes «Just Can't Get Enough» nærmest fikk spanjolene til å koke i den hete tropenatten. Selv om det hadde vært på sin plass, så gjorde det heller ingenting at Murphy utelot de ellers så obligatoriske Moloko-slagerne «Fun For Me» og «Sing It Back», som for øvrig hadde passet som hånd i hanske i dette ellers så velregisserte settet.

Sammen med sine eksentriske og sprudlende kordamerSammen med sine eksentriske og sprudlende kordamer

Etter My Bloody Valentines tafatte opptreden var Ròisìn Murphys konsert en velkommen kontrast i nattemørket som sørget for at glede igjen inntok middelhavsbyen.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy