KONSERT: My Bloody Valentine, Escenario Verde-scenen, XIV Festival International de Benicàssim – Benicàsim, Spania, fredag 18. juli 2008

Grinete comeback

<p class="hidden"> </p>
 

<pDe som gleder seg til My Bloody Valentine på Øya om noen uker bør jekke ned forventningene et hakk eller ti. I går var det ikke noe som tydet på at denne gjengen hadde lyst å spille sammen igjen.</

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belinda Butcher forsøkte, men klarte ikke skape noe som helst fra scenen i SpaniaBelinda Butcher forsøkte, men klarte ikke skape noe som helst fra scenen i Spania

En av de virkelig store headlinerne på årets Øya-program, My Bloody Valentine, gjorde en uinspirert og direkte skammelig konsert på Benicàssim i går kveld. Kontrasten til New York Dolls som spilte på samme scene en time tidligere var enorm.

Kevin Shields og Belinda Butcher forsøkte antagelig så godt de kunne å synge, men vokalen druknet totalt i miksen. Det var knapt mulig å høre noe vokal i det hele tatt, noe som førte til at konserten fremsto som et instrumental støyhelvete uten antydning til samspill eller vilje til å tekke sitt publikum.

Dublin-bandet kan ha så mye legendestatus de bare vil, men under gårsdagens konsert var det ikke noe som tydet på at bandmedlemmene hadde lyst å spille sammen igjen. Hvis ikke tonen dem i mellom bedrer seg før de inntar Øya-scenen om noen uker, har vi ikke noe som helst å glede oss til. I alle fall er denne anmelders forventninger skrudd ned på et absolutt bunnivå.

Shields og Butler vekslet ikke så mye som et blikk i hverandres retning på scenen, og aller mest synes det som om de helst ville ha befunnet seg et helt annet sted enn på samme scene. Låter som i utgangspunktet er gode, som «Only Shallow», «You Never Should», «Come In Alone» og «I Only Said» var nesten ikke gjenkjennelige i det skurrende lydkaoset, og musikerne i bandet gjorde absolutt ingenting for å heve inntrykket av dem.

Kevin Shields fremsto som en sutrete bandsjef og ville sannsynligvis mest av alt helst vært et helt annet sted enn på scenenKevin Shields fremsto som en sutrete bandsjef og ville sannsynligvis mest av alt helst vært et helt annet sted enn på scenen

Alt i alt ble dette en irriterende dårlig forestilling fra et band som burde ha latt være å falle for fristelsen å hente frem instrumentene sine igjen. Gjenforeningsbølgen fører tydeligvis ikke alltid med seg noe godt...


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy