Fire siktet for Frogn-drapet

<p class="hidden">Politiet opplyser at oppgjøret som førte til at en 21 år gammel litauer ble drept lørdag, var et internoppgjør blant sesongarbeidere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX </p>
Politiet opplyser at oppgjøret som førte til at en 21 år gammel litauer ble drept lørdag, var et internoppgjør blant sesongarbeidere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

<pPolitiet i Follo har tatt ut siktelse også mot de to mennene som er innlagt på sykehus med knivskader etter det brutale oppgjøret i Frogn lørdag der en mann ble drept.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stig Sørtømme er nabo og var vitne til at en person er drept og flere personer ble skadet i et knivstikkingsdrama på Nesodden iStig Sørtømme er nabo og var vitne til at en person er drept og flere personer ble skadet i et knivstikkingsdrama på Nesodden i

Fire menn i 20- og 30-årene, alle fra Litauen, er dermed siktet i forbindelse med drapet på den 21-årige landsmannen på Nesoddlandet.

– De er siktet for drap eller medvirkning til drap, og for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. De to som ligger på sykehus, er siktet for legemsbeskadigelse mot hverandre, opplyser politiadvokat Nina Prebe i Follo politidistrikt til NTB.

Siktede voktes på sykehus

De to mennene som ble siktet søndag, er innlagt på Ullevål universitetssykehus og Aker universitetssykehus.

De to er ennå ikke pågrepet, men voktes ifølge Aftenposten.no av polititjenestemenn på sykehusene.

Lørdag kveld ble to menn pågrepet og siktet, og politiet tror etter de nye siktelsene søndag at de har kontroll på gjerningsmennene.

– Selv om vi ikke kan utelukke flere pågripelser, foregår det ikke noe aktivt søk i området, sier Prebe til avisa.

Hun opplyser til NTB at spørsmålet om varetektsfengslinger i saken tidligst kommer opp tirsdag.

Balltre

Det var lørdag ettermiddag at en 21 år gammel litauisk mann ble drept i en slåsskamp på hytteområdet Slottet i Frogn like sør for Oslo. Det var flere vitner til slåsskampen, blant dem barn.

Ifølge øyenvitnene skal 21-åringen ha blitt slått i hjel, trolig med et balltre. Kniver skal også ha vært brukt i kampen.

Politiet har karakterisert saken som et internt oppgjør mellom litauiske sesongarbeidere, og satte store styrker inn i søk i området. Både hunder, væpnede politifolk og et helikopter lette i skogen rundt åstedet lørdag kveld.

Søndag fortsatte etterforskningen.

– Teknikere driver undersøkelser på åstedet, og vi driver taktisk etterforskning i form av avhør for å samle informasjon slik at vi kan danne oss et bilde av hendelsesforløpet, forteller politiadvokat Prebe.

Personvernpolicy