Cavendish suveren for fjerde gang

<p class="hidden">Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix 

<pMark Cavendish utklasset spurtkonkurrentene igjen og vant sin fjerde Tour de France-etappe.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mark Cavendish er det store navnet så langt i årets Tour de France. Før dagens 13. etappe fra Narbonne til Nîmes hadde han vunnet 5., 8. og 12. etappe. I dag vant han suverent igjen. Spurtkonkurrentene var aldri i nærheten på oppløpet. 23-åringen vant en oppskriftsmessig seier, foran Robbie McEwen og Roman Feillu.

Thor Hushovd er syk, føler seg i dårlig form og mangler den siste kraften, men forsøkte seg i massespurten og endte på 6. plass etter et flott opptrekk fra lagkamerat William Bonnet. Hushovd var betydelig lystigere i dag enn etter den tunge gårsdagen.

- Jeg må jo prøve uansett. Så merket jeg mot slutten, da vi kom nærmere mål, at adrenalinet pumpet litt, og da var det ikke så ille allikevel, sa han til TV 2.

Mye sterkere

I sin oppsummering av spurtavslutningen konstaterte han at dagens triumfator befinner seg i en egen divisjon.

- Det ble mann mot mann. Han er bare mye sterkere enn oss andre spurterne. Det er bare imponerende, sa Hushovd.

Oscar Freire okkuperte plassen foran Hushovd og beholder den grønne trøyen med 26 poengs margin. Men han føler seg neppe trygg for Cavendish, som klatret til 2. plass i poengkonkurransen, på samme poengsum som Hushovd. Han går foran Hushovd på grunn av flere etappeseire.

Med et smått resignert smil trakk Freire samme konklusjon som Hushovd når det gjaldt Cavendish.

- Det er samme historie som før. Han er sterkest hver gang. Nå er han nær den grønne trøyen. Men vi får se. Nå venter fjelletapper, selv om morgendagens etappe er en spurtetappe. Vi får se hva som skjer, sa Freire til TV 2.

- Jeg har kjørt profesjonelt i ti år, men har bare fullført én Tour de France. I år mener jeg at jeg har en stor sjanse til å vinne den grønne trøyen.

Alpene nærmer seg

Cavendish snakket etter dagens seier for første gang seriøst om å kjempe for den grønne trøyen. Da må han takle tre knalltøffe fjelletapper i Alpene. Den første kommer søndag.

- Jeg vil forsøke å overleve fjellene, så får vi se, sa Cavendish, som også i dag skrøt kraftig av lagkameratenes innsats.

Bob Stapleton, eieren av den britiske spurtkanonens lag, Team Columbia, er nøktern i sitt håp om grønn trøye for Cavendish.

- Jeg tror han tar det dag for dag. Han trøblet i Pyreneene. Jeg er imponert over at han i dag har nok energi til å spurte så godt. Vi tar det dag for dag, og passer på at han ikke kjører seg helt tom. Han er en ung gutt, 23 år gammel. Vi fokuserer også på fremtiden, sa Stapleton til TV 2.

Stillingen i toppen av sammendraget er uendret. Cadel Evans leder fremdeles med ett sekund foran Fränk Schleck. Sebastian Lang beholder klatretrøyen, mens Vincenzo Nibali stadig er i besittelse av ungdomstrøyen. Søndag møter feltet Alpene. På 15. etappe kommer rittets annen avslutning på toppen av et fjellpass, Prato Nevoso.

Lag ditt eget Tour-lag på TV 2 her

Les mer om Tour de France i Startsidens katalog

Personvernpolicy