Vil redusere asylstrømmen med 90 prosent

<p class="hidden"> </p>
 

<pHvis Frp får regjeringsmakt blir asylpolitikken blant det første som prioriteres. Antall asylsøkere skal reduseres med 90 prosent.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Fremskrittspartiets mye omtalte 100-dagers plan som skal gjennomføres hvis de får regjeringsmakt i Norge, er asylpolitikken et av de viktigste strakstiltakene. Partiet vil stoppe ni av ti asylsøkere.

– Vi vil umiddelbart instruere Utlendingsdirektoratet (UDI) om å stramme inn på asylpolitikken. Det vil bety drastiske kutt på hvor mange som får komme inn i landet vårt. Dette vil vi kunne gjøre innen 100 dager uten å bryte loven, fordi statsråden har vide fullmakter, sier innvandringspolitisk talsmann Per Willy Amundsen i Frp til Dagbladet.

Partiet mener at tilstrømningen av asylsøkere vil gå ned av seg selv når signalet når ut. Amundsen varsler også at de vil være svært restriktive med å gi opphold på humanitært grunnlag.

Per Willy Amundsen, FrPs innvandringspolitiske talsmann. (Foto: Scanpix)Per Willy Amundsen, FrPs innvandringspolitiske talsmann. (Foto: Scanpix)

Frp mener Norge, som mottar 1.000 asylsøkere i måneden, kan legge seg på samme asylpolitiske linje som Finland og Danmark, som mottar om lag 100 søkere i måneden.

Under et Frp-regime vil de asylsøkende bli plassert i et lukket asylmottak når de kommer til landet.

– Vi vil etter hvert begynne å endre lover. Vi har en helt ny utlendingslov liggende klar i skuffen. En av tingene der er at vi vil avgrense asylsøkernes mulighet til å bevege seg fritt, sier Amundsen.

Disse mottakene skal ha vaktfunksjoner og fysiske avsperringer, ikke ulikt fengsel.

I tillegg til omveltningene i asylpolitikken vil Frp gjøre massive investeringer i norske veier, avgiftskutt og store forandringer i Kultur-Norge. (©NTB)

Les også:

ABC Nyheters intervju med Siv Jensen

Personvernpolicy