– Folk skrek og hyperventilerte

<p class="hidden">Foto: Scanpix. </p>
Foto: Scanpix. 

<pMarius Tømta (18) satt i karusellen på Liseberg sammen med lillesøsteren og en kamerat da den gikk i bakken tirsdag ettermiddag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den gikk først en runde opp, men skrapte kraftig i gulvet på vei ned igjen. Så løsnet hele vogna, og det brøt ut fullstendig panikk, sier 18-åringen til NTB.

Tømta satt et stykke fra den delen av vogna som deiset i bakken. I den andre enden så de folk bli slengt ut av karusellen.

– Sikkerhetsbøyene deres spratt opp og to-tre menn ble slengt ut av karusellen og lå livløse på bakken og blødde. Det oppsto full panikk, folk skrek og hyperventilerte og satt som fryst. Vi tok det litt mer med ro og fikk et overblikk over situasjonen, sier Tømta om ulykken i karusellen, som var tillatt for barn over 130 centimeter.

Etter kort tid fikk han gitt signal til sin bekymrede mor på bakken om at både han, søsteren og kameraten var i fin form, men de måtte likevel til sykehuset for en legesjekk. 18-åringen roser hjelpemannskapene etter ulykken.

– Vaktene kom umiddelbart til, og snart var det brannmannskap og alt mulig der. På sykehuset var de gode til å hjelpe alle med det de trengte.

Fornøyelsesparken har nå lovet Tømta og de andre involverte at de vil ta kontakt for å avklare eventuelle erstatningsspørsmål i etterkant av ulykken. Fire personer ligger fortsatt på sykehus med skader.

Personvernpolicy