- Sykehus stjal nyren min

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

<pEn kvinne i Thailand anklager et privatsykehus for å ha stjålet en av nyrene hennes under en annen operasjon.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen rapporterte tyveriet til politiet i går, og hevder at nyren ble stjålet da hun opererte bort en cyste på livmoren for to år siden, melder avisen Bangkok Post.

Gasorn Pumchang (43) som er fabrikkarbeider i Samut Prakan, sier hun oppdaget at en nyre manglet da hun var på en legesjekk for å finne ut hvorfor hun hadde smerter ved midjen og i beinet.

Kvinnen sier videre at hun har vært mye borte fra jobben på grunn av dårlig helse etter operasjonen.

På legesjekken ble det så avslørt at hun ikke lenger har noen nyre på høyre side, og at den venstre nyren har nedsatt funksjon. Hun har nå risiko for nyresvikt, mener legene.

43-åringen var i en trafikkulykke i 2005, og en røntgenundersøkelse etter ulykken viste at hun hadde begge nyrene. Det er bakgrunnen for at hun mistenker det private sykehuset for å ha fjernet nyren under cyste-operasjonen.

Nå skal saken etterforskes. Dersom det viser seg at sykehuset har stjålet nyren, kan det dømmes for angrep med legemsbeskadigelse som følge, som har en strafferamme på seks måneder til ti år i fengsel. Fordi en nyre regnes som en personlig eiendel, kan den skyldige også dømmes for tyveri, og risikere ytterligere tre år i fengsel, samt en bot.

Personvernpolicy