- Lokket småjenter med sjokoladepudding

<p class="hidden"> Foto: Colourbox</p>
 Foto: Colourbox

<pEn 45 år gammel mann måtte møte i retten for å ha forsøkt å lokke til seg småjenter i Bærum med sjokoladepudding. Dommerne var uenige i om mannen kunne straffes.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asker og Bærum tingrett var imidlertid ikke i tvil om at mannen hadde tenkt til å forgripe seg på de to tilfeldige småjentene i mai i år.

Mannen skal ifølge Budstikka ha kontakten jentene utenfor skolen deres. Han skal ha spurt om han kunne tegne dem, og om de likte sjokoladepudding. Hjemme hadde mannen en pakke sjokoladepudding i kjøleskapet, og et seksuelt bilde av en jente oppe på pc-skjermen.

Den ene av de to jentene mannen forsøkte å lokke til seg, ble holdt fast i armen.

45-åringen er tidligere dømt for seksuelle overgrep.

To av de tre dommerne i tingretten, mente imidlertid at 45-åringen ikke kunne straffes, fordi det går en grense mellom tanke og handling. Grensen ville blitt overtrådt om en av jentene faktisk hadde blitt med mannen hjem.

Mannen ble imidlertid dømt for 10.250 barnepornobilder og 20 filmer som ble funnet hjemme hos ham. Straffen blir fengsel i ett år og ni måneder, fordi mannen var løslatt på prøve da han ble tatt. Han må også betale 5000 kroner i oppreisning for å ha krenket ett av barna.

Personvernpolicy