Englas drapsmann for retten

<p class="hidden">Anders Eklund (42) har innrømmet drapet på ti år gamle Engla Juncosa. Foto: Scanpix/Svensk politi. </p>
Anders Eklund (42) har innrømmet drapet på ti år gamle Engla Juncosa. Foto: Scanpix/Svensk politi. 

<pFredag tiltaltes Anders Eklund for drapet på ti år gamle Engla Juncosa.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som har innrømmet at han 5. april i år kidnappet og drepte den ti år gamle svenske jenta, sitter nå i avhør. Fredag vil den 42 år gamle lastebilsjåføren bli tiltalt, melder Expressen . Rettssaken starter mandag i neste uke, ifølge Dagbladet.no.

Englas familie har blitt hold løpende orientert om etterforskningen. Kidnappingen og drapet ved tettstedet Stjärnsund har rystet Norden.

Ifølge Expressen har Eklund forklart at han etter kidnappingen «ble sulten», og stanset for å kjøpe pizza og sigaretter mens den lille jenta lå fanget i bilen hans. Han kjørte rundt med jenta i bagasjerommet hele ettermiddagen.

Først senere lørdag kveld forlot han kroppen hennes ved den avsidesliggende grusveien i Gästrikland, der hun ble funnet 13. april etter at Eklund hadde innrømmet drapet. Det har blitt påvist blod i bagasjerommet til Eklunds bil.

Mannen har også innrømmet drapet på 31 år gamle Pernilla Hellgren, som ble funnet naken og kvalt i Falun år 2000.

Personvernpolicy