Straffescoring sikret uavgjort

Branns Tijan Jaiteh i kamp mot Lyns Paul Obiefule under mandagens tippeliga-kamp. (Foto: Scanpix)

<p1–1 mellom Lyn og Brann på Ullevaal etter kontroversiell straffesituasjon.</p

Lyn og Brann noterte ett poeng hver i toppstriden da lagene spilte 1–1 på Ullevaal i kveld. Kim Holmen og Olafur Örn Bjarnason scoret målene. Bjarnason utlignet på et tvilsomt idømt straffespark kvarteret før slutt.

- Alt i alt er vel poengdeling rettferdig, mente Brann-trener Mons Ivar Mjelde overfor TV 2.

- Får noen og taper noen

Dommer Per Ivar Staberg pekte på straffemerket etter 76 minutter. Brann-kaptein Eirik Bakke ble tilsynelatende revet ned av Tomasz Sokolowski, men TV-bildene sådde tvil om avgjørelsens korrekthet.

- Dommeren har blåst, straffesparket er dømt, scoringen er kommet, og det er lite å forandre på det. Bakke er rutinert. Med alle TV-kameraene og det fokus det har vært på holding, hjelper det ikke å holde i trøyen. Jeg er i ryggen på Bakke, men hvis du ser nøye etter, så drar Bakke i drakta mi, og hånda følger naturlig etter, og da dømmer dommeren fort straffe, sa Sokolowski til TV 2.

- Du får noen sånne og du taper noen sånne. Om det straffe eller ikke, det... Det var klønete av Sokolowski, og da blir det straffe, sa Bakke, som gledet seg til å få tilbake Thorstein Helstad. Helstad rakk ikke kampen på grunn av knetrøbbel.

Feiret bursdag med scoring

Lyns lynhurtige angriper Kim Holmen frembrakte minnene om fjorårets 0–6-tap for Brann-spillerne da han scoret etter ett minutt. 26-årsjubilanten var på riktig plass da Brann-målmann Håkon Opdal ga en unødvendig retur, og kriget ballen i nettet til 1–0-ledelse.

Lyn gikk aggressivt til verks og var hvassest før hvilen. Magne Simonsen burde økt ledelsen da han fikk ballen like foran mål etter Theodor Bjarnasons flotte forarbeid, men skjøt utenfor.

Brann slet defensivt og manglet brodd i angrepsspillet. I tippeligatoppscorer Thorstein Helstads fravær fikk Trond Fredrik Ludvigsen sjansen fra start. Ludvigsen burde scoret da han ble spilt fri etter en god Brann-kontring, men brukte for lang tid og misbrukte den farlige sjansen.

Gjestene hadde lenge kommandoen i annen omgang, uten å igangsette noen masseproduksjon av sjanser. Bjarnasons straffescoring etter 76 minutter ble kampens siste.

Fem strake uten tap

Lyn presset på for å score seiersmålet. Innbytter Ighalo løsnet et godt skudd, men en Håkon Opdal i full strekk avverget. Obiefule forsøkte seg på overtid, men traff like til side for stolpen.

Brann brøt en tre kamper lang tapsrekke mot Lyn på Ullevaal, og beholdt 6. plassen på tabellen. Lyn leverte sin femte strake tippeligakamp uten tap. Mens sirkuset rundt klubbens økonomiske problemer ruller videre, ligger Henning Bergs mannskap forankret i toppen av tabellen – på 4. plass, fem poeng bak Fredrikstad.