Homofil nektet førekort

<p class="hidden">Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pEn 26 år gammel mann fra Sicilia fikk en erstatningssum på 800.000 kroner fra den italienske staten etter at de inndro førekortet hans fordi han var homofil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske mannen, Danilo Giuffrida, fortalte legen sin at han var homofil, da han var på en legeundersøkelse i militæret for seks år siden. Frem til 2006 var det obligatorisk med militærtjeneste for unge menn i Italia. Mange løy om sin seksuelle legning og sa at de var homofile for å slippe å bli innkalt, melder The Guardian.

Forsvaret kan ha mistenkt at Giuffrida prøvde å lure dem. De ga ham nemlig en diagnose som sa at han hadde en sinnslidelse, og varslet det italienske samferdselsdepartementet om at han ikke var i stand til å kjøre.

Giuffruda fikk inndratt førekortet sitt med en gang. Mannen måtte ta oppkjøringen på nytt og klarte oppkjøringen med glans. Men myndighetene var enige med forsvaret, og mente at legningen hans gjorde ham uskikket til å kjøre. Derfor ga de Giuffrida et midlertidig førekort, for ett år, i stedet for ti som er vanlig i Italia.

Saken kom opp for retten og dommeren mente at både forsvaret og samferdselsdepartementet var diskriminerende. Etter mange år i rettsystemet må begge instansene nå betale erstatning i tillegg til Giuffridas saksutgifter.

Men for Giuffrida handlet det aldri om penger.

- Pengene betyr ingenting for meg. Det var viktig for meg å bevise at man ikke kan diskriminere folk på grunn av deres seksuelle legning, sier han ifølge avisen.

Personvernpolicy