Pave-vakt detonerte granat

Paven har ikke bare en spesialtilpasset automobil, han har også sitt eget pave-fly. Her sitter han og hygger seg med avisen på veien til Australia. Paven kom heldigvis ikke til skade da politimannen utløste sjokk-granaten. Foto: Scanpix/EPA. <p> </p>
Paven har ikke bare en spesialtilpasset automobil, han har også sitt eget pave-fly. Her sitter han og hygger seg med avisen på veien til Australia. Paven kom heldigvis ikke til skade da politimannen utløste sjokk-granaten. Foto: Scanpix/EPA.  

<pEn australsk politimann kom i skade for å utløse en sjokkgranat da han skulle vokte paven.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den topptrente australske politimannen utløste sjokkgranaten mens han forberedte seg til vakttjeneste for pave Benedikt XVI.

Paven er på besøk i Australia i forbindelse med verdensdagen for ungdom.

Den uheldige politibetjenten pådro seg et fingerbrudd og mindre brannskader på hånden. Granater av dette slaget brukes vanligvis til å forvirre mistenkte. Politimannens granat eksploderte da han var i ferd med å forberede seg til tjeneste utenfor kirkekomplekset i Sydney, der paven hvilte ut.

Politiet understreker at det ikke har blitt brutt med sikkerhetsopplegget ved studiesenteret til Opus Dei, og at det aldri var noen fare for den 81 år gamle katolske lederen.

Mer enn 100 000 pilegrimer har søkt hen til Australia i forbindelse med pavens visitt.

Personvernpolicy