Rotet bort serieledelsen

Stabæks Alanzinho og Vikings Allan Gaarde under elitseriekampen mellom <strong>Stabæk</strong> og Viking på Nadderud Stadion søndag kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Stabæks Alanzinho og Vikings Allan Gaarde under elitseriekampen mellom Stabæk og Viking på Nadderud Stadion søndag kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

<pMålløst på Nadderud.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk og Viking spilte 0–0 i en svak forestilling i kveld. Dermed er Stabæk detronisert fra tabelltoppen, etter at Fredrikstad banket Lillestrøm 4–0. Ledelsen på fem poeng fra vårsesongen er oppspist etter 2–4 mot Tromsø og 1–2 mot Vålerenga, samt kveldens uavgjortresultat. Fredrikstad har tilrevet seg en ledelse på ett poeng. Neste helg møtes lagene til en mini-seriefinale på Nadderud.

Viking fikk det ene poenget laget tilsynelatende var ute etter, og beholder 9. plassen, åtte poeng bak Fredrikstad.

- Vi ønsket å ta tre poeng, men jeg mener det var et riktig resultat, sa Viking-trener Uwe Rösler til TV 2.

Kollega Jan Jönsson i Stabæk var nøktern etter poengdelingen. Han konstaterte at laget hadde gjort fremsteg fra de to foregående tippeligakampene.

- Det er vel middels for vår del. Jeg er fornøyd med at vi står opp og jobber. Vi er ikke fullt så konstruktive som jeg skulle ønske, i den annen omgangen spesielt, sa Stabæk-sjefen til TV 2.

Forsiktighet

Stillingskrig, forsiktighet og defensiv trygghet karakteriserte kampen. Ingen av lagene utmerket seg med brodd i angrepsspillet. Viking gikk ut i en forsiktig 4–5–1-formasjon, og gjorde det vanskelig for et tannløst Stabæk-lag. Alanzinho ble nøytralisert, og det var Daniel Nannskog som fikk de største mulighetene for hjemmelaget. Viking satset på defensiv soliditet, og skapte knapt en stor målsjanse.

Stabæk savnet sentrale spillere som Annan, Hauger og Segerström, mens Viking spilte uten Ødegaard og Ijeh. Jan Jönsson mente fraværene kunne være en årsak til at rytmen glimret med sitt fravær for Stabæk.

- Ja, det kan hende, at man kommer litt i utakt der, og så søker man å finne den riktige formelen. Det kan bli litt for mange utprøvninger, og litt for mange posisjonsbytter. Vi søker oss frem, uten å treffe helt riktig, sa Jönsson.

Uwe Rösler tok sine offensive fravær til inntekt for lagets forsiktige taktikk på Nadderud.

- Du så den oppstillingen, vi mangler Peter Ijeh og Alexander Ødegaard, og da blir det vanskelig. Stabæk leder Tippeligaen... Vi gjør mye riktig, men vi mister litt den siste kvaliteten, kommenterte Rösler.

Spede forsøk

Daniel Nannskog var centimeter fra å nå ballen på en god sjanse innledningsvis, og fikk ikke stokket benene da han ble spilt igjennom kort tid senere. Tom Stenvoll kunne sendt vertene i føringen på føreste omgangs store sjanse. Stenvoll mottok et pent innlegg fra Veigar Páll Gunnarsson, men feiet ballen over målet.

Jone Samuelsen ledet an på Vikings kontringer, men laget fikk lite ut av de spede forsøkene. To gode langskudd og Joakim Austnes’ brukbare mulighet rett før pausesignalet, der Austnes ikke fikk avsluttet på mål, var beholdningen. I annen omgang traff Andreas Andersen oversiden av tverrliggeren med et innlegg, uten at det bekymret Stabæk-målmann Jon Knudsen nevneverdig.

Daniel Nannskog burde scoret på kampens største sjanse da Bjørnar Holmvik gjorde et flott forarbeid kort tid etter hvilen. Holmvik rundet Vikings Ross og fant Nannskog. Den svenske målmaskinen traff dårlig og ballen strøk stolpen.

Stabæk har plukket kun ett poeng på de tre kampene etter EM-pausen, mens Viking har tre strake uavgjort mot topplag. Viking unngikk tap mot Stabæk for syvende gang på de åtte siste bortekampene mot bærumslaget. Gulldrømmen lever fremdeles for Uwe Röslers mannskap. Årets særdeles jevne Tippeliga skiller kun åtte poeng mellom lederen Fredrikstad og Viking på 9. plass.

Kampfakta:

Stabæk – Viking 0-0

4810 tilskuere

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Christian Keller, Stabæk. Martin Fillo, Allan Gaarde, Viking.

Lagene:

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Jon Inge Høiland, Morten M. Skjønsberg, Mike Kjølø, Bjørnar Holmvik – Tom Stenvoll (Henning Hauger fra 77.), Christian Keller, Johan Andersson, Alanzinho – Veigar Pall Gunnarsson, Daniel Nannskog.

Viking (4-5-1): Thomas Myhre – Maurice Ross, Ragnvald Soma, Børre Steenslid (René Klingbeil fra 69.), Thomas Pereira – Allan Gaarde, André Danielsen, Nikolai Stokholm, Jone Samuelsen, Joakim Austnes (Andreas Ulland Andersen fra 46.) – Martin Fillo.

Les mer på TV2s Tippeligaguide her

Personvernpolicy