Fredrikstad valset over Lillestrøm

<p class="hidden">FFKs Gardar Johansson har scoret 1-0 målet under elitseriekampen mellom Fredrikstad og Lillestrøm søndag. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX </p>
FFKs Gardar Johansson har scoret 1-0 målet under elitseriekampen mellom Fredrikstad og Lillestrøm søndag. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

<pFredrikstad slo Lillestrøm for første gang på 27 år. Det var klasseforskjell på lagene og rødbuksene vant 4-0. FFK er fortsatt på gulljakt, mens LSK-krisen fortsetter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrikstad leverte en imponerende 1. omgang. Allerede etter to minutter satt den første ballen i nettet da Lillestrøms Vidar Riseth og Lars Ivar Moldskred klønet det til og lot Gardar Johansson krige inn 1-0.

Og Lillestrøms forsvarsspill var av den sørgelige sorten i hele 1. omgang. Tarik Elyounoussi økte sin egen verdi med en klassescoring etter 9 minutter. Lillestrøm virket allerede da desillusjonert. Abgar Barsom øket til 3-0 etter et fint angrep etter drøye halvtimen, før Gardar Johansson satte et verdig punktum på omgangen minuttet før pause med en elegant lobb fra skrått hold.

I 2. omgang kontrollerte hjemmelaget kampen, men kom allikevel til et par megasjanser for å øke ledelsen. Både Andreas Tegström og Tarik Elyounoussi burde begge scoret mot slutten. LSK hadde også sine sjanser, men også i 2. omgang kom det etter dødball.

Kan gå hele veien

Fredrikstad framstår for tiden som et bunnsolid lag anført av lagkaptein Kasey Wehrman.

Nå er de også det mestscorende laget i eliteserien. Søndag ble også juvelen Tarik Elyounoussi overgått av sin spissmakker Gardar Johansson som med sine to scoringer og ene målgivende pasning framstod som banens beste spiller.

Men det spørs allikevel om bredden i troppen er stor nok til å klare skader og karantener på høsten til å henge med hele veien.

Krisen fortsetter for LSK

De fleste eksperter er enige om at Lillestrøm har for godt lag til å rykke ned. Men om dagens kamp er representativt for det laget er gode for, er det ikke tvil om at nedrykksspøkelset kommer til å herje på Åråsen i hele høst. Søndag hadde ikke laget antydning til eget spill, det som ble skapt kom etter pumping av dødballer nær sagt fra hele banen, og når da i tillegg det defensive ikke sitter blir det lite poeng.

Lillestrøm-spillerne hadde sponset supporternes busser til Fredrikstad. Spørs om ikke de må gjenta dette for at Kanarifansen skal gidde å støtte laget borte i tiden framover. Neste uke må LSK heve seg betraktelig for å kunne ta poeng mot Bodø/Glimt på hjemmebane.

Fredrikstad-supporterne tar nok garantert turen til Nadderud neste runde til en tidlig seriefinale mot Stabæk. (©NTB)

Kampfakta:

Fredrikstad – Lillestrøm 4-0 (4-0).

12.248 tilskuere.

Mål: 1-0 Gardar Johansson (2) 2-0 Tarik Elyounoussi (9) 3-0 Abgar Barsom (31) 4-0 Johansson (44).

Dommere: Terje Hauge, Olsvik.

Gule kort: Espen Søgård, Vidar Riseth, Olivier Occean. Lillestrøm.

Lagene:

Fredrikstad (4-4-2): Tommy Runar – Pål André Czwartek, Patrik Gerrbrand (Joachim Thomassen fra 34.), Raio Piiroja, Jan Tore Ophaug – Hans Erik Ramberg, Kasey Wehrman, Ardian Gashi (Raymond Kvisvik fra 83.), Abgar Barsom – Gardar Johansson (Andreas Tegström fra 81.), Tarik Elyounoussi.

Lillestrøm (4-4-2): Lars Ivar Moldskred – Espen Søgård, Vidar Riseth (Pål Steffen Andresen fra 46.), Frode Kippe, Steinar Pedersen – Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi (Karim Essediri fra 46.), John Anders Bjørkøy, Jon Midthun Lie – Olivier Occean (Arild Sundgot fra 73.), Dan Alberto Fellus.

Personvernpolicy