Ni av ti vil ha portforbud

<p class="hidden"> </p>
 

<pUngdomskriminalitet og knivstikking er et økende problem i Storbritannia, og ni av ti foreldre sier nå de støtter et forslag om å innføre landsomfattende portforbud kvelds- og nattestid for barn og

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En parlamentskomité kommer til å legge fram en rapport til uka der det heter at et portforbud for unge tenåringer kan bidra til mindre antisosial og voldelig oppførsel, skriver The Sunday Times.

En meningsmåling utført av YouGov for avisen viser at det er støtte i befolkningen for mer drastiske tiltak for å få bukt med ungdomskriminaliteten i Storbritannia.

73 prosent av foreldrene som har deltatt i undersøkelsen, sier de støtter et portforbud fra klokken 20 for små barn, mens 17 prosent støtter et portforbud fra klokken 21. For barn mellom 10 og 16 år sier 53 prosent av foreldrene at de vil ha dem inne fra klokken 21, mens 35 prosent mener klokken 22.

Bekymret

Over åtte av ti foreldre er bekymret for at barna deres skal bli rammet av knivstikking.

Ungdomskriminalitet og knivstikking er et økende problem i Storbritannia, og torsdag ble en 19-åring drept som den 20. tenåringen som døde etter en voldsepisode i London i år.

- Jeg forstår synet om at barn ikke bør være ute etter klokken 21 om kvelden, sier Keith Vaz i Labour til The Sunday Times.

Fungerer ikke

Statssekretær Phil Woolas i kommunaldepartementet innrømmer at lovgivningen rettet mot ungdomskriminalitet ikke fungerer.

- Det er deler av landet der man i perioder burde kunne innføre portforbud. Vi trenger stort politioppbud og bøter for foreldrene, sier han.

Kilder ved statsministerens kontor sier det ikke foreligger noen planer om et landsomfattende portforbud for barn og unge om kvelden, men at et slikt forbud kan bli vurdert for visse områder. (©NTB)

Personvernpolicy