Kristin Halvorsen fryder seg over Frp-optimisme

<p class="hidden"> </p>
 

<pDårlige meningsmålinger til tross, SV-leder Kristin Halvorsen er glad hun ikke er i Frps situasjon. Hun fryder seg over at erkemotstanderen legger regjeringskabal allerede nå.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens SV har ligget og duppet rundt et prosentpoeng eller enda lenger fra valgresultatet på 8,8 prosent i 2005, har Siv Jensens parti flere ganger den siste tiden sett 30-tallet.

- Jeg ville absolutt ikke vært i hennes situasjon nå. De høye meningsmålingene skaper et voldsomt press. Det fryder meg når Frp fordeler statsrådsposter og skriver regjeringserklæring allerede nå. Da får vi opp alternativene, og forskjellene mellom oss og dem kommer mye tydeligere fram, sier Halvorsen til Dagbladet.

Finansministeren har sittet som SV-leder siden 1997. 14 måneder før stortingsvalget sier hun at hun trives med meningsmålinger som ikke er helt på topp.

- Jeg har vært med på det motsatte for så å oppleve nedtur gjennom hele valgkampen. Det er et mareritt, sier Halvorsen, som innrømmer at partiet må skjerpe seg de neste månedene. - Vi må bli mye tøffere, snakke om vår egen politikk og tvinge dem til å snakke om sitt eget alternativ, sier SV-lederen. (©NTB)

Personvernpolicy