Stjernespissene senket Aalesund

<p class="hidden"> </p>
 

<pEffektive Moldskred og Rushfeldt sikret Tromsø 3–1-seier over Aalesund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta:

Aalesund - Tromsø 1-3 (0-1)

10.253 tilskuere.

Mål: 0-1 Morten Moldskred (28), 0-2 Moldskred (80), 1-2 Tor Hogne Aarøy (90), 1-3 Sigurd Rushfeldt (90).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Ruben Yttergård Jenssen, Tommy Knarvik, Tore Reginiussen, Roger Risholt, Tromsø.

Lagene:

Aalesund (4-4-2): Andreas Lie - Enar Jääger, Jonatan Tollås, Haraldur Freyr Gudmundsson, Erlend Holm (Lasse Olsen fra 81.) - Alexander Mathisen (Trond Fredriksen fra 27.), Karl Oskar Fjørtoft, Johan Arneng, Peter Orry Larsen (Thomas Pedersen fra 76.) - Jonathan Parr, Tor Hogne Aarøy.

Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic - Roger Risholt, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Kevin Larsen - Tommy Knarvik (Adriano Munoz fra 75.), Helge Haugen, Douglas Sequeira, Ruben Yttergård Jenssen (Joel Lindpere fra 63.) - Morten Moldskred (Bjørn Lidin Hansen fra 90.), Sigurd Rushfeldt.

Morten Moldskred scoret to mål mot gamleklubben og avgjorde kveldens tippeligakamp mellom Aalesund og Tromsø. Formspissen scoret ett i hver omgang, det første på et pent volleyskudd. Tor Hogne Aarøy reduserte for Aalesund, men Sigurd Rushfeldt punkterte kampen på overtid etter en brøler fra Aalesund-keeper Andreas Lie. 3–1-seieren var Tromsøs tredje trepoenger av tre mulige etter ferien, og den fjerde strake borte mot Aalesund. Høstlaget fra nord hoppet rett opp på bronseplass.

- Vi får se

- Vi får se i november, når vi setter to streker, hvordan det går, men det er klart jeg er veldig fornøyd med hvordan vi leverer både borte- og hjemmekamper for tiden, sa trener Steinar Nilsen til TV 2 etter kampen.

Aalesund var langt fra underlegne spillemessig, men ble offer for Moldskreds og Tromsøs effektivitet foran mål. ”Gutan” scoret tre på fem målsjanser.

- Jeg er veldig godt fornøyd med at vi scorer tre mål borte. Det er bunnsolid. Jeg er knakende fornøyd med hele kampen, sa Steinar Nilsen.

Aalesund ligger på 12. plass, og kan passeres av Lillestrøm hvis romerikslaget slår Fredrikstad i morgen.

- At vi slipper inn tre mål, blir kanskje litt kunstig, vi trykker på for å få et mål mot slutten, og får en kontring imot. Vi er ikke helt skjerpet i noen av straffeområdene, sa Aalesund-trener Sören Åkeby, som ikke ville skylde på den vanskelige skadesituasjonen, til TV 2.

Effektivitet

Morten Moldskred sendte gjestene i føringen med en flott volley et stykke ut i første omgang. Ballen landet hos Moldskred, som fra kort hold smalt ballen på volley høyt i mål. Aalesund ropte på offside, men scoringen ble korrekt godkjent.

Kampen var ingen stor reklame for norsk fotball. Feilpasninger forekom hyppig, og finspill var fraværende.

Jonathan Parr fikk den første muligheten på klassisk vis etter en stuss fra Aarøy, men avslutningen endte en meter til side for mål. Moldskred testet Andreas Lie i AaFK-buret med et hardt skudd, som Lie avverget. To ganger prøvde Tor Hogne Aarøy ut tilværelsen som potetsekk, men ropene om straffe kom til ingen nytte. Imidlertid burde fyrtårnet trolig fått straffespark da han ble kraftig holdt kvarteret ut i annen omgang.

- Det er en soleklar holding, sa Aarøy.

Aalesund var hakket bedre enn gjestene før hvilen, skapte flest sjanser, og burde utlignet da Tollås tilkom en kjempesjanse rett før pausesignalet. Forsvarsspilleren maktet imidlertid ikke å få ballen på mål.

Formspisser

Isteden demonstrerte Moldskred på ny sin klasse. Etter at tilskuerne hadde bevitnet en sjansefattig annen omgang, slo goalgetteren til. En skuddmulighet fra 16 meter var nok. Moldskred plasserte ballen nede i det venstre hjørnet til 2–0.

Sigurd Rushfeldt nikket ballen utenfor på en god mulighet rett etterpå, og istedenfor at Tromsø drepte kampen totalt, reduserte Aalesund ved Tor Hogne Aarøy like før overtiden tok til. Aarøy var skarpt fremme på returen da Sead Ramovic slapp et overkommelig skudd, og satte ballen mellom stengene.

Men det var Tromsø-spissenes kveld. Der Moldskred scoret to på tre sjanser, scoret Rushfeldt ett på sine to. Målmann Andreas Lie tabbet seg kraftig ut da han rykket ut på en Tromsø-kontring, og på tilnærmet åpent mål banket Rushfeldt inn sin femte seriescoring for sesongen.

- Selvfølgelig er det godt å ha de to der fremme. Når vi spiller 4–4–2 og har to spisser som scorer mål og leverer kontinuerlig, er selvfølgelig det en styrke for oss, sa Nilsen. (©NTB)

Her er helgens tippeligakamper

Les mer på TV 2s Tippeligaguide her

Personvernpolicy