Sov seg til EM-finale

<p class="hidden">Taperne av semifinalen Maaseide og Glesnes i aksjon. Foto:Scanpix </p>
Taperne av semifinalen Maaseide og Glesnes i aksjon. Foto:Scanpix

<pSandvolleyballparet Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er klar for EM-finale etter en slitsom turnering i Hamburg. Finalen ble sikret etter en god natts søvn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den helnorske semifinalen lørdag ble det norsk motstand for det norske paret. Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide har storspilt i mesterskapet, og sto uten tap før semifinalen.


Håkedal og Tørlen pådro seg ett tap tidlig i mesterskapet, og måtte derfor gå den lange veien til semifinalen. Etter seirer over flere gode lag ventet kjent motstand i kampen om finaleplass.


- Susanne og Kathrine har spilt veldig godt i mesterskapet, så jeg var litt usikker før kampen. Men vi har hatt et godt tak på dem de siste årene, sa Håkedal til NTB.

- Ekstremt sliten

Og det gode taket holdes fortsatt. Etter 21-16, 21-18-seier er Håkedal og Tørlen klar for finalen mot det tyske paret Sara Goller/Laura Ludwig senere lørdag. Håpet om finaleplass var ikke særlig stort fredag kveld.- Jeg var ekstremt sliten fredag kveld. Vi har møtt mange gode lag. Men en god natts søvn gjør underverker, sa Nila Håkedal.


Det norske paret har møtt Goller/Ludwig fire ganger i år. Tyskerne har vunnet tre ganger, men det var Håkedal/Tørlen som vant i Stavanger sist. Finalemotstanderen får imidlertid god hjelp av publikummerne på tribunene.

- Tøffe i trynet

- De er veldig på hogget nå. De er tøffe i trynet og har det meste av tribunen på sin side. Men jeg bare gleder meg. Vi spiller veldig bra nå og er tøffe hele veien, sa Håkedal til NTB.


Nila Håkedal og Ingrid Tørlen har en god historie fra EM-sluttspillene den siste tiden. Både i 2006 og i 2007 ble det bronsemedalje.


Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide må nøye seg med bronsefinale mot det tyske paret Stephanie Pohl/Okka Rau. (©NTB)

Personvernpolicy