Kongen i ledelsen blant klassikerne

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKong Harald båt «Sira» har tatt ledelsen blant de klassiske båtene under VM for 8-metere etter tirsdagens to seilaser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Humøret blir bare bedre og bedre om bord hos oss, sa «Sira»s taktiker Einar Koefoed.

Det er dobbelt sveitsisk i teten totalt sett etter at «Aluette» vant begge dagens seilaser.

Farvannet utenfor Hankø hadde også tirsdag østlig bris, men mandagens friske vind var blitt til en svakere bris som stadig endret retning.

Dette klarte «Sira» og dens mannskap å utnytte til fulle i dagens første seilas, og dro kraftig fra konkurrentene. En periode ble opptil flere av de moderne båtene, noen av dem over 50 år nyere enn «Sira», distansert fullstendig.

- Det er jo ikke mulig å seile fra de moderne båtene kun på fart, men vi var heldige med de skiftene og fikk bedre vindvinkler på kryssen, og da kan det fort bli både 50 og 250 meter tjent når vinden skifter så mye som i dag, fortalte Koefoed.

Kongen og hans mannskap kom i mål som fjerde båt, med tre moderne båter foran seg, noe som betraktes som et svært bra resultat blant seilerne på bryggene på Hankø.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finske «Silja» er Siras argeste konkurrent i kampen om Sira Cup, pokalen som deles ut til beste klassiske båt.

Finnene kom i mål fire båter bak kongens båt, og «Sira» gikk dermed forbi «Silja» i sammendraget og leder kampen om Sira Cup.De neste seilasene i VM går onsdag. Torsdag er det hviledag og mesterskapet avsluttes fredag og lørdag. (©NTB)