To millioner til økt livskvalitet for homofile

<p class="hidden">Kjell Erik Øie sammen med Norges mest velkjente forkjemper for homofile rettigheter Kim Friele. Foto: Scanpix </p>
Kjell Erik Øie sammen med Norges mest velkjente forkjemper for homofile rettigheter Kim Friele. Foto: Scanpix 

<pBarne- og likestillingsdepartementet har fordelt to millioner kroner til prosjekter som skal gi økt livskvalitet for homofile, lesbiske og bifile.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltakene retter seg blant annet mot ungdom utenfor de store byene og homofile og bifile i flerkulturelle miljøer.

- Tilskuddet skal bedre livsvilkårene for homofile og bidra til å nå målet om et samfunn preget av åpenhet, aksept og inkludering. Da er det viktig å synliggjøre mangfoldet i den homofile kulturen og støtte opp under grupperinger også utenfor Oslo, sier statssekretær Kjell Erik Øie i en pressemelding.

Noen av de største tilskuddene går til Skeiv Ungdoms sommerleir «Jafnadr» for nordiske ungdommer, et prosjekt om helseforebygging i regi av Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) og prosjektet «Likeverd» i regi av Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF).

- Det er mange spennende prosjekter som har fått tildelt støtte, og jeg synes prioriteringen ser veldig bra ut, sier nestleder Espen Ophaug i LLH til NTB.

Gay på landet

Tiltak som retter seg mot homofile utenfor de store byene er høyest prioritert og får nærmere en million kroner.

- Det er ingen tvil om at vi står overfor større utfordringer utenfor de store byene. Spesielt i Oslo er nettverkene større, og det er mer aksept for homofile og lesbiske. Tilskuddet er svært viktig i arbeidet med å bedre forholdene for homofile i distriktene, sier Ophaug.

Han trekker også fram behovet for prosjekter for den samiske befolkningen, og understreker at dette er et viktig satsingsområde for LLH framover.

Sterke fordommer

Prosjektet «Med idretten mot homohets» i regi av Norges Idrettsforbund, LLH og Norsk Folkehjelp får 300.000 kroner i støtte.- Idretten favner utrolig mange nordmenn, og det er en del sterke fordommer i enkelte idrettsmiljøer rundt om i landet. Dette er derfor et av de aller viktigste prosjektene, sier Ophaug.

Departementet har mottatt 62 søknader om tilskudd på til sammen nær 13 millioner kroner. Rammen for ordningen er vel to millioner kroner.

Departementet har fordelt 932.500 kroner til bedring av levekår for homofile utenfor de store byene, 302.000 kroner til prosjekter for homofile i flerkulturelle miljøer, 50.000 kroner til tiltak for homofile samer og 412.500 kroner til homofile som driver organisert lagidrett. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus