Aksjonerte for tryggere vei

<p class="hidden">Bård Ragnvald Johnsen(7) og Ida Sofie Johnsen(4) aksjonerte tirsdag for en snarlig utbedring av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Sammen med resten av familien bor de på gården Skjeggestad som ligger like sør for Ringebu sentrum, der veien deler gårdstunet deres i to. Foto:Scanpix</p>
Bård Ragnvald Johnsen(7) og Ida Sofie Johnsen(4) aksjonerte tirsdag for en snarlig utbedring av E6 gjennom Gudbrandsdalen. Sammen med resten av familien bor de på gården Skjeggestad som ligger like sør for Ringebu sentrum, der veien deler gårdstunet deres i to. Foto:Scanpix

<pTirsdag aksjonerte ni ordførere for en tryggere E6 gjennom Gudbrandsdalen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi mener dette er Norges farligste veistrekning. Folk er redde for å kjøre her, derfor ble aksjonen entydig positivt mottatt av bilistene, sier leder for aksjonen, ordfører Aksel Eng i Sør-Fron, til NTB.

Ordførerne hadde med seg høye varseltrekanter, protestplakater og informasjonsmateriell, og plasserte seg i veikanten for å advare bilistene mot nye ulykker.

Ifølge Eng har det vært 47 omkomne og hardt skadde på E6-strekningen gjennom Gudbrandsdalen mellom 1995 og 2005.

- Det kjører 15.000 biler her i døgnet om sommeren og veien er innom seks tettsteder. Likevel er den ikke bredere enn 6-7 meter.

Fartsgrensene er satt ned gang på gang, men man kan ikke holde på sånn lenger, sier Eng.

Målet med aksjonen er at veien utbedres.

- Vi krever ny trasé med 2-3 felt og fysisk midtskille, sier Eng. Ordførerne i Lesja, Dovre, Skjåk, Lom, Vågå, Sel, Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu deltok i aksjonen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus