Krever SV-garanti mot oljeutvinning i nord

<pBellona-leder Frederic Hauge ber SV og miljøvernminister Erik Solheim garantere et fortsatt rødgrønt nei til oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reine (NTB): - Solheim og SV må gjøre det helt klart at de ikke kan sitte i en regjering som åpner for oljeutvinning i disse sårbare områdene, sier Hauge til NTB.

Bellona-sjefen møtte miljøvernminister Erik Solheim (SV) til samtaler under statsrådens besøk i Lofoten tirsdag. Hauge er opprørt over at Havforskningsinstituttets såkalte følgeforskning på seismikkskyting i nord tidligst kan gjennomføres neste år.

- Vi er rasende. Dette er et soleklart løftebrudd fra regjeringen som sa at konsekvensene av seismikkskytingen skulle utredes nærmere i høst, sier Bellona-lederen.

Miljøbevegelsen og fiskerinæringen gikk på en smell da Oslo byfogdembete i forrige uke avgjorde at Oljedirektoratets seismikkskyting utenfor Lofoten og Vesterålen får fortsette uten godkjenning fra Statens forurensningstilsyn.

Pressgruppene mener retten lar oljenæringens interesser gå foran hensynet til fiske og miljø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus