Vil gjenforene The Faces

The Faces i sine glansdager. Rod Stewart til venstre, Ronnie Wood i midten (Foto: Warner Music/promo).
The Faces i sine glansdager. Rod Stewart til venstre, Ronnie Wood i midten (Foto: Warner Music/promo).

<pRod Stewart og Ronnie Wood skal ha planer om å gjenforene sitt gamle band.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er nok best kjent som soloartist, men tidlig i karrieren var det hans gamle band The Faces som gjaldt (Foto: UMG).Han er nok best kjent som soloartist, men tidlig i karrieren var det hans gamle band The Faces som gjaldt (Foto: UMG).

Rod Stewart skal nylig ha møtt sin gamle bandkompis fra The Faces, Ronnie Wood, på en restaurant i London, melder den britiske avisen The Sun. Wood, som nå spiller gitar i Rolling Stones, skal angivelig ha blitt enig med Stewart om å sette opp en gjenforeningsturné med det legendariske bandet som egentlig ble oppløst i 1975.

En kilde forteller til avisen: «- Ron og Rod snakket om gamle dager og så ut til å ha det kjempebra sammen. De lo og koste seg masse, men var seriøse da de snakket om å returnere til studio sammen. Det planlegger at bandet skal begynne å spille inn nytt materiale til høsten med en påfølgende turné til vinteren».

The Faces ble stiftet på restene av The Small Faces og Jeff Beck Group i 1969, og talte foruten Rod Stewart på vokal og Ronnie Wood på gitar, Ian McLagan på keyboard, Kenney Jones på trommer og Ronnie Lane på bass.

Etter at Rod Stewarts solokarriere for alvor tok av på 70-tallet har bandet bare en gang siden vært gjenforent med sin fulle besetning. Det var i anledning en av Rod Stewarts solokonserter på Wembley i London i 1986. I tillegg opptrådte fire femdeler av bandet på Brit Awards i 1993 i forbindelse med at Stewart mottok ærespris for sin lange karriere. Ronnie Lane var på dette tidspunktet så syk at han ikke kunne være med på scenen. Han led av multippel sklerose og døde fire år senere, i 1997.

The Faces følger med dette opp tradisjonen med å gjenforene for lengst avdøde rockdinosaurer, noe blant annet The Police, Pink Floyd, Roxy Music, Genesis og Led Zeppelin har gjort med stor suksess gjennom de siste par årene.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus