Norge vil klare klimaendringer bra

<p class="hidden"> </p>
 

<pNorge vil takle en global oppvarming bra, viser ny klimarapport. Men om du er redd for farene ved klimaendringer bør du flytte til Canada.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canada kommer på førsteplass og Norge på tredje i en konsekvensanalyse om global oppvarming.

Analysen, utført av det britiske selskapet Maplecroft, vurderte hvor sårbar hver nasjon er for klimaendringer. Den så også på i hvilken grad verdens land har ressurser for å takle konsekvenser som tørke og havstigning.

Klimarapporten Climate Change Risk Report rangerte Canada på topp som det sikreste landet, og den afrikanske øynasjonen Komorene på bunn som det landet som er dårligst utrustet til å takle klimaendringer.

Det melder avisen Daily Telegraph.

Industrilandene kom best ut i rapporten, med Canada på topp, etterfulgt av Irland, Norge, Danmark og Sverige.

Ifølge Andy Thow, en av forfatterne bak rapporten, kom Canada best ut ettersom landet har lav befolkningstetthet og mange naturressurser.

– Canada er svært godt egnet til å takle klimaendringer. Også fordi landet er stort, har sunn økonomi, stor jordbrukskapasitet og få utfordringer på helsesiden, sier Thow til den britiske avisen.

De afrikanske landene kom på bunn i undersøkelsen, som så på sårbarheten innenfor områdene økonomi, naturressurser og økosystem, fattigdom, utvikling og helse, jordbruk, populasjon, bosetting og infrastruktur i tillegg til styresett og offentlige institusjoner.

Den afrikanske øynasjonen Komorene fikk bunnplasseringen ettersom det er det landet som ifølge undersøkelsen er dårligst utrustet til å takle økende stomer, havstigning og jordbrukssvikt. Landet kommer dårlig ut på alle felt som ble vurdert.

– Presset på Komorenes naturressurser er svært høyt, og landet har veldig begrensede muligheter til å tilpasse seg konsekvensene av en klimaendring, mener Thow.

Minst sårbare: Canada, Irland, Norge, Danmark, Sverige, Finland, New Zealand, Frankrike, Uruguay, Sveits, USA, Storbritannia, Japan, Island, Luxembourg, Tyskland, Østerrike, Ungarn , Estland og Australia.

Mest sårbare:
Komorene, Somalia, Burundi, Jemen, Niger, Eritrea, Afghanistan, Etiopia, Tsjad, Rwanda, Haiti, Pakistan, Sudan, Kenya, Uganda, Djibouti, Nepal, Burkina Faso, Mali, Mauritania.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus