Men Jim Morrison var likevel ikke død?

The Doors besto av (f.v.) John Densmore, Robbie Krieger, Ray Manzarek og Jim Morrison. (Foto AP/Scanpix).
The Doors besto av (f.v.) John Densmore, Robbie Krieger, Ray Manzarek og Jim Morrison. (Foto AP/Scanpix).

<pAt vokalisten i legendariske The Doors likevel ikke er død, er et gammelt rykte. Men nå har ryktet fått ny næring.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Doors

* Amerikansk rockeband dannet i 1965 i Los Angeles av Ray Manzarek (keyboard), Jim Morrison (vokal), John Densmore (trommer) og Robby Krieger (gitar).

* Var et av de mest kontroversielle bandene på denne tiden, mest på grunn av Morrisons kryptiske tekster og uforutsigbare sceneopptredener.

* Siden bandets oppløsning tidlig på 1970-tallet - og spesielt etter Morrisons død i 1971 - har interessen for The Doors musikk forblitt høy, og til tider overgått populariteten bandet hadde i sin levetid.

* Gruppens tekster, blant annet «The End» som ble sensurert på gruppens debutalbum «The Doors», samt Morrisons utfordrende sceneopptreden, vakte mye oppsikt.

* Etter Morrisons død i 1971 ga de ut 3 album, men brøt så opp. De kom sammen igjen i 1978 for å spille inn musikk til diktopplesninger som Jim Morrison hadde lest inn på sin 27-årsdag i 1970.

* The Doors er av mange regnet som et av de beste rock'n'roll-band som noen gang har eksistert, og har fortsatt stor innflytelse på dagens musikk.

Kilde: Wikipedia

Mange valfarter til Jim Morrisons grav i Paris. Foto: AP/ScanpixMange valfarter til Jim Morrisons grav i Paris. Foto: AP/Scanpix

Opp gjennom årene har mange fans trodd fullt og fast på teorien om at Jim Morrisons grav på Père Lachaise-kirkegården i Paris egentlig er tom.

Jim Morrison skal ha regissert sin egen «død» - han ønsket rett og slett å komme seg bort fra mediehysteriet og dyrkelsen av ham som person.

Ny næring

Nå har dette ryktet fått ny næring .

Mannen som nører opp under teorien er ingen hvem som helst. Det er Ray Manzarek, som spilte keyboard i The Doors.

Ifølge Manzarek lever Morrison i dag på Seychellene. I et intervju med Daily Mail sier Manzarek at Morrison - da han for 37 år siden angivelig tok sitt eget liv - var helt på bunnen etter hardt narkomisbruk og ønsket å komme seg unna det ville livet han levde.

Seychellene

«Et år tidligere hadde han vist meg en brosjyre om Seychellene og sa: Ville ikke dette være et perfekt sted å komme seg unna til, hvis alle trodde at du var død?»

«Den gang tenkte jeg ikke så mye over det, Jim var en galning som alltid kom opp med rare ideer. Men han var også meget klok», sier Manzarek.

Teorien om at Morrison i virkeligheten aldri døde, har også blitt forsterket fordi det aldri ble foretatt noen obduksjon av Doors-vokalisten. Ingen fikk heller lov til å se den døde i kisten.


På slutten av intervjuet med Daily Mail modererer Mazarek uttalelsene sine noe, gjennom å si følgende:

Vandrehistorie

«Det verserer alle mulige sammensvergelses-teorier, men innerst inne vet jeg at historien om at Jim lot som han døde, er en vandrehistorie. Er den ikke», spør han og lar spørsmålet bli hengende.

PS: Ifølge den offisielle historien tok Morrisin et avbrekk fra The Doors og reiste til Frakrike for å skrive poesi. Han ble funnet død i badekaret i sin Paris-leilighet 3. juli i 1971. Da var han 27 år gammel.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus