Katt på halvdistanse

<p class="hidden">Cat Power spilte på Roskilde søndag. I kveld står hun på scenen på Rockefeller. (Foto: Scanpix) </p>
Cat Power spilte på Roskilde søndag. I kveld står hun på scenen på Rockefeller. (Foto: Scanpix) 

<pKlørne er kanskje ikke like kvesset som tidligere, men Cat Power har likevel nok personlighet til å kunne levere en konsert med nerve på Rockefeller i kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i hvert fall inntrykket Cat Power – eller Chan Marshall som hun egentlig heter – etterlot da hun spilte på Roskilde-festivalen søndag. For hvis hun følger samme opplegg på Rockefeller tirsdag (og det gjør hun nok) kan publikum forvente er møte med en artist som gir av seg selv, om enn uten helt å skape den personlige intimiteten vi kjenner fra platene hennes.

Chan Marshall og hennes sydstatsbluesbaserte band bygger gjennomgående opp musikken med spinkle og plukkende gitarer og surklende hammondorgeltoner, som sammen danner rammen om Cat Power kan pensle ut sine stemninger innenfor. Stemninger som gjerne starter lavmælt og dvelende, for deretter å øke i volum og intensitet på en måte som inviterer til et fortettet klimaks.

Spilte også andres låter

Med vinterens coveralbum «Jukebox» som det siste fra Cat Power på platefronten, var det bare naturlig at hun foruten egne låter (som sterke «Lived In Bars») spedde på med noen covere, slik som Frank Sinatras «New York, New York» som hun evnet å gjøre til sin egen.

Men selv om det var nok å glede seg over, ble konserten som helhet likevel litt tannløs og uforløst. Den nærheten vi burde kunne forvente av Chan Marshall lyste stort sett med sitt fravær, og de spennende detaljene i låtene hennes kom denne dagen ikke helt over scenekanten.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus