Lurekjøring ødelegger for Hushovd

<p class="hidden"> </p>
 

<pSpurtlagene sliter med å samarbeide. – De lurekjører seg imellom. Flere brudd kan komme til å lykkes i dagene framover, sa Thor Hushovd (30) etter åttendeplassen i Tour de France mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten ingen ville være med Crédit Agricole på å kjøre inn firemannsbruddet som gikk tidlig på etappen. På det meste ledet kvartetten med ti minutter, og mange mil før målstreken var det klart at bruddet ville holde inn.

– Jeg er ikke veldig fornøyd ettersom vi ikke greide å hente inn bruddet. Det er et spill mellom lagene, og ingen tar særlig initiativ. Flere lag er ikke villig til å ofre ryttere for å taue foran, sa en tydelig oppgitt Hushovd.

Normalt sørger laget til sammenlagtlederen for å holde avstanden innenfor rekkevidde. Så samarbeider spurtlagene om å spise opp avstanden de siste milene. Slik gikk det ikke på tredje etappe over 208 km mellom Saint-Malo og Nantes.

Stjernemangel

Årsaken er enkel: Team Milram, Liquigas og Quick Step mangler sine største stjerner. Alessandro Petacchi er utestengt for en litt drøy dose med astmamedisin i fjor. Daniele Bennati har problemer med et kne. Tom Boonen hadde fått i seg kokain før en dopingtest og ble erklært uønsket av Tour-arrangøren like før rittet startet.

I tillegg står Robbie McEwen sjanseløs igjen uten hjelperyttere, som alle er satt av til å bistå sammenlagthåpet Cadel Evans. Også Oscar Freire i Rabobank er mer eller mindre overlatt til seg selv med Denis Mentsjov i sammenlagtstriden.

Dermed er i praksis kun Hushovds lag og Team Columbia (Mark Cavendish) interessert i massespurt.

– Feltet er nervøst, og det er beinhardt å henge med. Selv om vi ikke fikk til samlet spurt, er jeg fornøyd med at jeg kontrollerte inn til greit med poeng. Men jeg burde fått til en bedre spurt og knepet enda flere, slo Thor Hushovd fast.

Den norske spurtstjernen knep innpå Kim Kirchen i kampen om den grønne poengtrøya, men han var to minutter og en mislykket spurt unna å gjenta suksessen fra søndag med etappeseier.

Mens franskmannen Samuel Dumoulin vant etappen, kjempet sprinterne om viktige poeng i massespurten bak.

Ute av drift

Med opptrekker William Bonnet ute av drift på grunn av skade, var kun Mark Renshaw foran Hushovd inn mot mål. Men australieren hadde brukt for mange krefter underveis.

– Han hadde ikke mer å kjøre med og greide ikke å få meg helt fram til front.

Robbie McEwen vant kampen om femteplass foran Erik Zabel og Oscar Freire. Så fulgte Hushovd på åttendeplass.

Nordmannen slo sprintstjerner som Robert Förster, Mark Cavendish, Robert Hunter, Julian Dean og Gert Steegmans. Bare fem poeng skiller opp til Kim Kirchen i grønn poengtrøye. Kirchen endte tre plasser bak Hushovd.

Franskmannen Romain Feillu tok over den gule ledertrøya fra Alejandro Valverde. Feillu var med i firemannsbruddet og endte på tredjeplass på etappen. Thomas Voeckler og Kim Kirchen forsvarte henholdsvis klatre- og poengtrøya.

Ny mann i hvit ungdomstrøye er Andy Schleck i Team CSC. Rytterne i Team Garmin sykler med gule startnumre på tirsdagens tempoetappe som ledere av lagkonkurransen, mens amerikanske William Frischkorn i samme lag får rødt startnummer som mest angrepsvillige rytter.

Tirsdagens etappe er 29,5 km tempo i Cholet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus