Savnede scener fra filmklassiker funnet

<p class="hidden"> </p>
 

<pI kjelleren på et museum i Argentina ble den originale versjon av Fritz Lang-mesterverket «Metropolis» funnet etter å ha vært forsvunnet i 80 år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen ble funnet etter tips fra en tidligere filmklubbeier, og ble i all hemmelighet bragt til Tyskland, skriver The Guardian.

Den originale tyske versjonen av «Metropolis» ble mislikt av både publikum og kritikere da den kom på 1920-tallet. Siden ble den kjøpt opp av det amerikanske filmstudioet Paramount Pictures, som klipte den til for et amerikansk publikum.

Etter klippingen ble enkelte elementer i filmfortellingen uforståelige. Den nyoppdagede versjonen vil gjøre filmen lettere å skjønne og vil inkludere voldelige scener som Paramount i sin tid klippet bort.

Det er en 30 minutter lengre film som nå har kommet til rette. Filmen krever omhyggelig restaurering etter at den ble funnet i svært dårlig forfatning.

«Metropolis» er en stum science fiction-film som utforsker forholdet mellom arbeider og overklasse i en industrialisert samfunn. Det er en av de største mesterverkene innen tysk ekspresjonistisk film.

Filmen har blant annet influert Ridley Scotts «Blade Runner» og Batman-filmene, og ble for noen år tilbake lagd på nytt som japansk anime basert på tegneserien til Osamu Tezuka ved samme navn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus