Advarer om fortsatt terrorfare i London

Advarer om fortsatt terrorfare i London
Advarer om fortsatt terrorfare i London

<pStorbritannia lever fortsatt med risikoen for alvorlige terrorangrep, advarer fagfolk tre år etter at London ble rystet av blodige selvmordsaksjoner. Mange overlevende og etterlatte venter ennå på

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Londons borgermester Boris Johnson og regjeringens London-minister Tessa Jowell var blant de politiske lederne som mandag markerte treårsdagen ved å legge ned blomster utenfor transportknutepunktet King’s Cross. Familiene til de 52 dødsofrene var æresgjester.

De fire selvmordsbomberne rev med seg 52 andre i døden, da de sprengte seg i lufta på tre undergrunnstog og en buss i morgenrushet 7. juli 2005. Mer enn 700 mennesker ble skadd i disse aksjonene.

– Vi ærer minnet etter de som døde den 7. juli 2005. Vi hyller motet til de overlevende og vi sender våre tanker og bønner til samtlige ofre og deres pårørende, het det på hilsenen knyttet til kransen borgermester Johnson la ned.

Storbritannias sikkerhetstjenester arresterer med jevne mellomrom terrormistenkte. Regjeringen i London har fremmet et omstridt forslag om at politiet skal kunne holde slike mistenkte fengslet i 42 dager før de må siktes, mens fristen nå er 28 dager. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus