Binladen Group vil kjøpe Newcastle

Binladen Group vil kjøpe Newcastle
Binladen Group vil kjøpe Newcastle

<pEt saudiarabisk selskap som kontrolleres av familien til Osama bin Laden vil legge 3 milliarder kroner på bordet for å kjøpe fotballklubben Newcastle.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske klubbens eier Mike Ashley er ifølge engelske medier villig til å selge klubben. Men det spørs om alle blir like fornøyde om Binladen Group får tilslag på budet.

Familien til den fryktede Al-Qaida-lederen Osama bin Laden står bak selskapet, som har Osamas halvbror, Bakr bin Laden som frontfigur. Selskapet hører hjemme i Jeddah, men har nå lagt sin elsk på Newcastle, skriver Ekstra Bladet med den engelske avisen The Guardian som kilde.

Binladen Group skal være villige til å legge 3 milliarder kroner på bordet for toppklubben. Det er halvannen milliard mer enn det Mike Ashely ga for klubben for et år siden.

Som en del av tilbudet vil gruppen bygge om St. James Park, klubbens hjemmebane. Den vil få økt kapasitet, og også et hotell, konferansesenter og luksusleiligheter.

Det hører med til historien at Binladen Groups eiere brøt kontakten med Osama lenge før terrorangrepet i USA 11. september 2001. Men hvem vet, kanskje Newcastle i framtiden spiller sine hjemmekamper på Bin Laden Park. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus