Sitter trygt på tronen

<p class="hidden"> </p>
 

<pSolomon Burke inntok Roskilde i en gedigen gullstol. Der ble han sittende trygt hele konserten. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roskilde/ABC Nyheter Om veteranen Neil Young ble Kongen av Roskilde 2008, var det den 68-årige soullegenden Solomon Burke som satt mest behagelig på tronen.

For i et festfyrverkeri av en konsert, styrte den over 150 kilo tunge Burke sine musikere fra sin plass i en rød- og gullkantet tronestol, mens hans unge kordamer ustanselig sørget for å tørke svetteperlene vekk fra Burkes panne.

Feststemt feiring

De som kom for å få oppleve sjelsettende soul med Solomon Burke, hadde grunn til å bli litt skuffet da Burke (som ble innlemmet i The Rock’n Roll Hall Of Fame i 2001) spilte på Roskilde-festivalen i helga.

For det var lite fokus på denne delen i Burkes show, som i stedet feiret soulmusikkens historie med et show hvor nær sagt alle tidlige soulklassikere fant sin naturlige potpurriplass innimellom noen av hans egne låter (som «Everybody needs somebody to love» og «Cry to me»).

Fra «Dock of The Bay» og «Mustang Sally» via «Lucille» og «Shake, Rattle & Roll» til «Johnny B. Goode», brukte pastor Burke sin imponerende stemmeprakt til å piske opp feststemningen.

Det var likevel ikke bare stemmen Burke tok til bruk som verktøy, men også hans enorme fedmekropp ble satt i sving, da han fra sin plass i stolen oppfordret publikum til «Shake, Rattle & Roll». Det ble et nokså merkverdig syn da fettvalkene disset som bølger på opprørt hav, i takt med musikken.

Kuttet strømmen

Moro å spille for festivalpublikumet syntes også Burke åpenbart at det var, siden han nektet å slutte når hans tilmålte time var over. Scenemannskapet måtte til slutt trekke for sceneteppet og kutte strømmen for å stoppe Solomon, men selv da kunne man høre hans stemme bak teppet enda et par minutter, før soullegenden (med 21 barn og visstnok 89 barnebarn!) sa et endelig takk for seg.

Med jublende respons som fulgte ham ut døra.
La gå at det ble mer Las Vegas enn soul over Solomon Burkes show, men noen ganger kan også løssluppen moro være verdt pengene. Slik som denne gang.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus