Dette er ikke en UFO

Dette er ikke en UFO
Dette er ikke en UFO

<pSer du en slik på himmelen, ikke ring politiets nødnummer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En innringer til politiets nødnummersentral i Storbritannia forvekslet månen med en UFO. Innringeren beskrev jordens nabo som «et skinnende, stasjonært objekt som har hengt mer enn tretti minutter over fjellene» og ba politiet sjekke ut hva det kunne være.

I et forsøk på å gjøre folk mer bevisste på unødvendige telefonoppringninger til nødnumrene, har britisk politi offentliggjort det bisarre samtalen, som i helgen ble gjengitt av avisen Daily Telegraph.

Bli ikke overrasket om månen også fremstår i denne formen. Foto: Flickr.Bli ikke overrasket om månen også fremstår i denne formen. Foto: Flickr.

Nødnummersentralen: Politiet i South Wales, hva er det som har skjedd?

Innringer: Det er egentlig ikke noe nødstilfelle. Jeg vil bare informere om at det befinner seg et skinnende stasjonært objekt over fjellene.

Nødnummersentralen: Javel?

Innringer: Så om dere har et par minutter kan dere kanskje prøve å finne ut hva det er for noe. Det har vært der minst en halv time, og det befinner seg fortsatt der.

Nødnummersentralen: Det har vært der i en halv time, altså. Ok. Ser det ut til å være på selve fjellet eller på himmelen?

Innringer: Det er på himmelen.

Nødnummersentralen:
Jeg skal sende en patrulje opp ditt for å sjekke ut.

Innringer: Ok.

Etter at politipatruljen ankommer åstedet fortsetter samtalen mellom patruljen og personen i politiets nødummersentral:

Nødnummersentralen:
Alpha Zulu 20, har noen rukket å titte på det der objektet på himmelen?

Politipatruljen: Jepp. Det er månen. Over.

Samtalen er ikke den eneste unødvendige samtalen politiet i Wales har mottatt på sitt nødnummer 999. Til Daily Telegraph sier en talskvinne at de kan se det komiske elementet ved den gjengitte samtalen, men at innringninger av dette slaget kan blokkere for folk som virkelig er i nød.

Andre oppringninger britisk politi har mottatt inkluderer oppfordring om å stemme på en av deltagerne i X-Factor samt en forespørsel om å få et pund til trillevognen på supermarkedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus