Siv Jensen er klar for å bli statsminister

Siv Jensen er klar for å bli statsminister
Siv Jensen er klar for å bli statsminister

<pFremskrittspartiets formann Siv Jensen har begynt å forberede seg på en framtidig tilværelse som statsminister.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle foto: ScanpixAlle foto: Scanpix

– Jeg mener det er helt fjernt å gå rundt og si at man har lyst til å bli statsminister. Lyst er noe man kan ha til å gå ut og drikke et glass vin, sier Siv Jensen i Dagbladet mandag.

– Men jeg er klar for oppgaven. Jeg har stor respekt for Jens og den jobben det er å være statsminister. Men Frp ønsker jo å fornye Norge, og da må vi også være rede til å satse litt på de oppgavene som følger med. Det krever sine forberedelser, utdyper hun.

Denne uka reiser Jensen på en to uker lang ferie. Den tida skal hun bruke på å legge strategien for tida framover.

Største parti

Den siste tida har Fremskrittspartiet tronet som landets største parti på flere meningsmålinger, med en oppslutning på rundt 30 prosent. Det kan bety at Fremskrittspartiet og Høyre får flertall på Stortinget.

– Vår største utfordring for øyeblikket er skremmende høye galluper. Jeg burde jo selvfølgelig bare glede meg over dem, men jeg gjør ikke det – fordi jeg vet at når ting går opp, kan det også gå ned. Det er noe jeg engster meg for, sier Jensen til Dagbladet.

Stoltenberg advarer

Ifølge statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er det slett ikke umulig at Siv Jensen blir landets neste statsminister.

– Et flertall av Høyre og Fremskrittspartiet kan gjøre Siv Jensen til statsminister i Norge, i spissen for en regjering som vil øse ut penger, privatisere høyt og lavt og svekke hardt opptjente rettigheter i arbeidslivet, sa Stoltenberg til NTB søndag.

Han finner det mest sannsynlig at en koalisjon mellom Fremskrittspartiet og Høyre overtar dersom de rødgrønne skulle miste flertallet i neste stortingsvalg. Stoltenberg mener høyresiden skygger unna debatten og bare spiller på misnøye.

– De slipper for lett unna. Jeg utfordrer dem til å møte oss i politisk debatt om alternativene, og det håper jeg året fram til valget blir preget av. Vi skal i hvert fall gjøre vårt for å få det slik, sier statsministeren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus