Storesøster best i Wimbledon

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pStoresøster Venus Williams var best og forsvarte Wimbledon-tittelen etter å ha slått lillesøster Serena 7-5, 6-4 i lørdagens kvinnefinale.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Venus Williams sjuende Grand Slam-tittel i karrieren, og det var femte gang hun gikk til topps i den prestisjetunge gressturneringen.

Lillesøster Serena står med to Wimbledon-titler.

Kampen ble som ventet jevn og det var Serenas noe slappe andreserve som ble utslagsgivende.

I 2002 og 2003 møttes Williams-søstrene sist i en Wimbledon-finale. Begge gangene var lillesøster best. Denne gangen var det storesøsters tur. Det var første gang siden 2001 at Venus slo sin yngre søster i en Grand Slam-finale.

– For det første vil jeg takke Serena for en flott kamp. Jeg kan ikke helt tro at det har blitt fem seier her, spesielt når man er i en finale mot Serena er det langt fram til den femte tittelen. Hun spilte helt utrolig og det var tøft å slå henne, sa Venus Williams.

– Det utrolig givende å spille her. Hver eneste gang jeg kommer tilbake hit, vet jeg at jeg kan spille opp mot mitt beste, fortsatte 28-åringen.

– Jeg er glad for at minst en av oss har vunnet her. Hun har spilt veldig bra i år, og vant fortjent. Jeg er også glad for at vi kunne spille en finale mot hverandre igjen, sa 26 år gamle Serena.

Senere på lørdagskvelden var de to amerikanske supersøstrene utilnærmelige i doublefinalen. Lisa Raymond, USA og Samantha Stosur, Australia ble slått med klare 6-2, 6-2 i sett. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus