Storesøster best i Wimbledon

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pStoresøster Venus Williams var best og forsvarte Wimbledon-tittelen etter å ha slått lillesøster Serena 7-5, 6-4 i lørdagens kvinnefinale.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Venus Williams sjuende Grand Slam-tittel i karrieren, og det var femte gang hun gikk til topps i den prestisjetunge gressturneringen.

Lillesøster Serena står med to Wimbledon-titler.

Kampen ble som ventet jevn og det var Serenas noe slappe andreserve som ble utslagsgivende.

I 2002 og 2003 møttes Williams-søstrene sist i en Wimbledon-finale. Begge gangene var lillesøster best. Denne gangen var det storesøsters tur. Det var første gang siden 2001 at Venus slo sin yngre søster i en Grand Slam-finale.

– For det første vil jeg takke Serena for en flott kamp. Jeg kan ikke helt tro at det har blitt fem seier her, spesielt når man er i en finale mot Serena er det langt fram til den femte tittelen. Hun spilte helt utrolig og det var tøft å slå henne, sa Venus Williams.

– Det utrolig givende å spille her. Hver eneste gang jeg kommer tilbake hit, vet jeg at jeg kan spille opp mot mitt beste, fortsatte 28-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er glad for at minst en av oss har vunnet her. Hun har spilt veldig bra i år, og vant fortjent. Jeg er også glad for at vi kunne spille en finale mot hverandre igjen, sa 26 år gamle Serena.

Senere på lørdagskvelden var de to amerikanske supersøstrene utilnærmelige i doublefinalen. Lisa Raymond, USA og Samantha Stosur, Australia ble slått med klare 6-2, 6-2 i sett. (©NTB)