Tremåls Helstad herjet med Bodø/Glimt

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pBrann klatret opp på tredjeplass på tabellen etter 4-1 over Bodø/Glimt lørdag. Thorstein Helstad ble nok en gang den store helten med tre fulltreffere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var et stort skritt i riktig retning. Vi skaper masse småsjanser og scorer fire mål mot et så bra lag som Bodø/Glimt så jeg er fornøyd, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde, som ikke vil snakke direkte om seriegull.

– Målet å kjempe om medaljer. Og da må vi opp på dette nivået, slo Mjelde fast.

Brann-treneren begynner å se at samhandlingen mellom kanter og spisser begynner å bedre. For Thorstein Helstad har en spisskompetanse som Brann må utnytte. Det lykkes de med veldig godt lørdag.

Brann har slitt med å finne gulloppskriften fra forrige sesong, og fikk bokført sitt første serietap hjemme på 19 måneder mot Molde før EM-pausen. Bodø/Glimt har vært eliteseriens overraskelseslag i første halvdel, mye takket være et solid forsvarsspill.

Nordlendingene sin forsvarsfirer fikk imidlertid mye å stri med på Brann Stadion. Toppscorer Helstad sørget for drømmeåpning allerede etter to minutter og femti sekunder. Eliteseriens toppscorer parkerte gjesteforsvaret, etter bakromspasning fra Petter Vaagan Moen. Hedmarkingen nettet sikkert alene med Pavel Londak, og sørget for årets niende seriemål.

Helstad hadde to gode muligheter til å doble ledelsen i åpningsomgangen. Ansikt til ansikt med Londak endte imidlertid skuddene til side for mål. Istedenfor var det spissmakker Njogu Demba-Nyrén som ga vertene et bedre utgangspunkt for 2. omgang. Gambieren ble servert av Jan Gunnar Solli fra høyre, og satte inn sitt andre seriemål fra kort hold.

Ingebrigtsen gjorde grep

Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen ville stoppe Helstad sine herjinger i 1. omgang, og valgte å ta ut Alo Bärengrub midtveis. Christian Berg ble valgt som ny makker til Per Verner Vågan Rønning, uten at det hjalp gjestene fra Bodø. Brann gikk rett i angrep etter hvilen, og produserte målsjanser på løpende bånd. Både Demba-Nyrén, Solli og Vaagen Moen hadde store muligheter til å punktere kampen.

Istedenfor var det Thiago Martins som, mot spillets gang, skapte ny spenning i kampen. Trond Olsen løp fra det meste av Brann-spillere, før han spilte brasilianeren fint igjennom. Eirik Bakke klarte nesten å stoppe 31-åringen på vei mot sin femte scoring, men måtte sammen med Håkon Opdal kapitulere.

– Vi tapte rett og slett fordi Brann var bedre enn oss. Vi fikk en tidlig imot og mål preger kamper. Vi forsøkte å komme tilbake etter pause, men Brann vinner fortjent, sa Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen

– Thorstein Helstad spilte en veldig god kamp og med ham jaktende i bakrom er en skummel variant, sa Ingebrigtsen om problemene toppscorere skapte for hans lag.

Helstad avgjorde igjen

Poenghåpet var tent hos Glimt, men det varte ikke lenge. Bare minutter etter reduseringen, vant Helstad løpsduell med Per Verner Vågan Rønning, og plasserte ballen utakbart til høyre for Pavel Londak. På overtid ble Petter Vaagan Moen felt av Mounir Hamoud, og 30-åringen satte inn sitt 11. seriemål. Dermed har den tidligere Austria Wien proffen notert seg for halvparten av fjorårets 22 mål.

– Vi ønsket å reise kjerringa etter en laber kamp mot HamKam. Jeg hadde enn god følelse vi klarte å drepe kampen på et tidlig tidspunkt. Brann er gode på overganger og det fikk da Glimt måtte opp og jage, sa Helstad, som føler at storformen virkelig er i anmarsj.

Helstad blir en nøkkelspiller dersom Brann skal nærme seg Stabæk og Fredrikstad i toppen av tabellen. Da må også spissmakker Demba-Nyrén bli flinkere å utnytte hedmarkingens styrker.

Kampfakta

Brann – Bodø/Glimt 4-1 (2-0)

16.845 tilskuere

Mål: 1-0 Thorstein Helstad (3), 2-0 Njogu Demba-Nyrén (45), 2-1 Thiago Martins (70), 3-1 Helstad (72), 4-1 Helstad (str. 90).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Jan Gunnar Solli, Brann. Per Verner Rønning, Bodø/Glimt.

Lagene:

Brann (4-4-2): Håkon Opdal – Bjørn Dahl, Olafur Örn Bjarnason (Yaw Ihle Amankwah fra 90.), Azar Karadas, Erlend Hanstveit – Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke (Erik Huseklepp fra 74.), Tijan Jaiteh, Petter Vaagan Moen – Njogu Demba-Nyrén (Trond Fredrik Ludvigsen fra 89.), Thorstein Helstad.

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Mounir Hamoud, Per Verner Rønning, Alo Bärengrub (Olav Råstad fra 46.), Willis Forko – Runar Berg (Anders Konradsen fra 81.), Christian Berg, Thomas Rønning (Birkir Bjarnason fra 62.) – Jan-Derek Sørensen, Thiago Martins, Trond Olsen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus