Demonstrasjon mot G8 da ledere ankom Japan

Demonstrasjon mot G8 da ledere ankom Japan
Demonstrasjon mot G8 da ledere ankom Japan

<pHundrevis av demonstranter hadde samlet seg i protest mot G8 da ledere fra noen av verdens største industriland ankom Japan søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Ned med imperialismen», stod det skrevet på et stort, rødt banner fremst i toget av demonstranter. Protesten søndag morgen gikk fredelig for seg. En stor protest var planlagt søndag ettermiddag.

Demonstrantene krever at G8, som er en gruppe bestående av USA, Japan, Russland, Frankrike, Storbritannia, Canada, Tyskland og Italia, skal oppløses. I tillegg krever de at ledere av de store industrilandene gjennomfører tiltak for å kutte miljøutslippene og løse matvarekrisen.

20.000 japanske politimenn skal sørge for sikkerheten når statsledernes møte åpner i Lake Toya, rundt ti mil sør for Sapporo, mandag.

Under G8-toppmøtet i Tyskland i fjor angrep demonstranter politiet, som måtte ta i bruk vannkanoner for å holde dem tilbake. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus