– Angrep mot Sør-Ossetia og Abkhasia

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pIngen ble såret i flere angrep i de georgiske utbryterregionene Sør-Ossetia og Abkhasia søndag, men angrepene øker spenningen i området.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var fire eksplosjoner i den georgiske utbryterregionen Abkhasia, nær grensen til Georgia, søndag, ifølge russiske fredsbevarende styrker i området. Men ingen ble såret i angrepene i Zugdidi-regionen, skriver nyhetsbyrået Itar-Tass.

En landsby i den georgiske utbryterrepublikken Sør-Ossetia ble natt til søndag angrepet fra den georgiske siden av grensen, ifølge separatister i Sør-Ossetia.

Granater ble kastet mot en politileir i landsbyen Ubiat, sier en talsmann for selvstyremyndighetene.

Ingen skal ha kommet til skade i angrepet, men søndagens angrep bidrar likevel til å øke spenningen. Minst to personer ble drept og elleve såret da georgiske styrker angrep separatister i Sør-Ossetia med granater natt til fredag. Selvstyremyndighetene svarte med å gi ordre om generell mobilisering, mens Russland anklaget Georgia for aggressiv oppførsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia er internasjonalt anerkjent som en del av Georgia, men har styrt seg selv, med støtte fra Russland, siden en krig i 1992–93.

Georgia anklager Russland for å forsøke å annektere områdene, der de fleste har russisk pass. Mens Russland anklager Georgia for å forsøke å gjenopprette kontroll over områdene med bruk av makt. (©NTB)