– Angrep mot Sør-Ossetia og Abkhasia

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pIngen ble såret i flere angrep i de georgiske utbryterregionene Sør-Ossetia og Abkhasia søndag, men angrepene øker spenningen i området.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var fire eksplosjoner i den georgiske utbryterregionen Abkhasia, nær grensen til Georgia, søndag, ifølge russiske fredsbevarende styrker i området. Men ingen ble såret i angrepene i Zugdidi-regionen, skriver nyhetsbyrået Itar-Tass.

En landsby i den georgiske utbryterrepublikken Sør-Ossetia ble natt til søndag angrepet fra den georgiske siden av grensen, ifølge separatister i Sør-Ossetia.

Granater ble kastet mot en politileir i landsbyen Ubiat, sier en talsmann for selvstyremyndighetene.

Ingen skal ha kommet til skade i angrepet, men søndagens angrep bidrar likevel til å øke spenningen. Minst to personer ble drept og elleve såret da georgiske styrker angrep separatister i Sør-Ossetia med granater natt til fredag. Selvstyremyndighetene svarte med å gi ordre om generell mobilisering, mens Russland anklaget Georgia for aggressiv oppførsel.

Utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia er internasjonalt anerkjent som en del av Georgia, men har styrt seg selv, med støtte fra Russland, siden en krig i 1992–93.

Georgia anklager Russland for å forsøke å annektere områdene, der de fleste har russisk pass. Mens Russland anklager Georgia for å forsøke å gjenopprette kontroll over områdene med bruk av makt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus