Toskas advokater tiltalt for heleriforsøk

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAdvokatene Morten Furuholmen og Rune Berg er tiltalt for å ha gått rettens vei for å kreve inn det politiet mener er ranspenger for David Toska.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen seks personer er dømt i den såkalte koffertsaken, som dreier seg om et lån på fem millioner fra NOKAS-raneren David Toska til finansmannen Thomas Øye, levert i en koffert.

Nå er også advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg, som var prosessfullmektige for Toska, tiltalt i saken, skriver Dagbladet.

Politiet mener de to gjorde seg skyldige i forsøk på grovt heleri da de i 2002 tok ut stevning mot Schibsted-arving Harald Undrum, som sto som kausjonist for Øyes lån.

Morten Furuholmens advokat i saken, John Christian Elden, mener tiltalen pålegger advokater et altfor stort ansvar.

– Dette er uholdbart. Dette vil pålegge enhver advokat bare å representere den vinnende parten. Dette innebærer at en advokat ikke kan bringe en sak inn for domstolene hvis han ikke selv kan gå god for kravet. Det skal ikke være straffbart å fremme et krav for domstolene, sier Elden til Dagbladet.

Han mener det vil medføre en økning av mer fysiske måter å kreve inn gjeld på i det kriminelle miljøet hvis det blir opp til advokaten, ikke retten, å validere et gjeldskrav.

«Koffertsaken» ble kjent under rettssaken til terrortiltalte Arfan Q. Bhatti. Saken skal opp for retten i løpet av neste år. (©NTB)