Lånte 10 millioner i andres navn

<pID-tyvene blir stadig proffere og bedre organisert. Før en svindel, kan du bli holdt under oppsyn i månedsvis.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil i år har politiet avdekket 12 forsøk på å ta opp lån i andres navn. Til sammen dreier det seg om 20 millioner kroner, og halvparten av dem har svindlerne lyktes med å få ut, skriver Aftenposten.

– Vi frykter at dette bare er toppen av isfjellet. Dette er ikke venstrehåndsarbeid. De har en klar forretningsidé, og kartlegger personer som har mye penger og eiendommer før de slår til, sier leder i finansseksjonen i Oslo politidistrikt Gro Smogeli til avisa.

Svindlerne går systematisk gjennom skattelister, boligannonser og andre registre for å finne sine ofre, for så å hente ut lønnsslipper, pass og andre personlige dokumenter som de forfalsker.

Foreløpig har politiet siktet tre personer, både nordmenn og utlendinger, for organisert svindel i Norge. Spesielt markedet for kjøp og salg av falske identitetspapirer øker.

– Raffinert bedrageri og dokumentforfalskning med utgangspunkt i ID-tyveri er noe vi vil se mer av i tiden som kommer. Profesjonaliteten stiger, og miljøet er kreative og finner stadig nye nisjer når sikkerhetshullene tettes igjen, sier Smogeli. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus