- Kjøpte gaver for å få misbruke barna

41-åringen skal ha misbrukt et brødrepar på elleve og 14 år på en av ekspolitimannens reiser til en leilighet han hadde i ferieparadiset Natal i Brasil. Illustrasjonsfoto: Scanpix
41-åringen skal ha misbrukt et brødrepar på elleve og 14 år på en av ekspolitimannens reiser til en leilighet han hadde i ferieparadiset Natal i Brasil. Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pDen tidligere politimannen som er siktet for å ha misbrukt til sammen åtte gutter, skal ha kjøpt komfyr, klær og møbler til hushjelpen i Brasil. Gavene var betaling for å kunne misbruke hennes to s

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Hordaland som har tatt ut siktelsen mot sin tidligere kollega, mener 41-åringen misbrukte brødreparet på elleve og 14 år på en av ekspolitimannens reiser til en leilighet han hadde i Natal i Brasil. Reisen skjedde i 2005 eller 2006, skriver Bergens Tidende.

Etterforskerne mener ekspolitimannen betalte for klær, komfyr, ventilasjonsanlegg, møbler og annen innredning til hushjelpens leilighet som ligger ikke langt fra hans egen.

– Vi mener dette er en form for betaling for utnytting av guttene, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt til avisen.

Benekter overgrep

Politiet fant fram til brødreparet da de undersøkte bilder på 41-åringens PC. Politiet tror de to guttene bodde hos den siktede når han var i leiligheten sin i Brasil.

De to guttene har i avhør forklart at 41-åringen har forgrepet seg på dem. Både norsk og brasiliansk politi har siktet mannen for seksuelle overgrep.

Mannen er i tillegg siktet for å ha misbrukt seks norske gutter.

Mannen ble fredag varetektsfengslet for fire uker. Selv bekrefter 41-åringen at han søker kontakt med unge menn, men benekter at han noensinne har forgrepet seg.

– Han erkjenner ingen straffskyld for noen av punktene. Han erkjenner å ha hatt seksuelt samkvem med flere gutter, men mener at de partnerne han har valgt har vært i lovlig alder, sier Erik Mjell, forsvarer for 41-åringen, til NTB.

Tatt på fersken

Saken mot 41-åringen startet i 2006 da en politikollega tok ham på fersken. En 15-åring hadde ringt politiet under et møte med den voksne mannen, som på nettet hadde utgitt seg for å være tenåring

Denne uka avdekket politiet flere forhold i Norge som skal ha skjedd i år.

– Han har jobbet som lastebilsjåfør, hvor han har reist rundt og misbrukt i hvert fall fire gutter på Østlandet. Saken fikk dermed en mer alvorlig karakter, noe retten ga oss medhold i, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold til NTB.

Politiet mistenker at mannen har misbrukt og fotografert flere unge gutter på reiser rundt i Europa, Asia og Sør-Amerika. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus