Hushovd på penicillinkur

Bare 36 timer før Tour de France-starten er Thor Hushovd satt på penicillinkur. Foto: Scanpix
Bare 36 timer før Tour de France-starten er Thor Hushovd satt på penicillinkur. Foto: Scanpix

<pLegene satte Thor Hushovd (30) på en seksdagers penicillinkur bare 36 timer før Tour de France-starten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld startet den norske proffsyklisten på pillekuren etter at sykdommen blusset opp igjen på flyet fra Genéve til Paris dagen før. Fredag var det gått tolv dager siden Hushovd var helt frisk av luftveisplagene sist.

- Vi kontaktet Ola Rønsen (lege i Olympiatoppen) og legen til Crédit Agricole, og begge anbefalte penicillinkur på det sterkeste. Det var et enkelt valg. Hensikten er å ta knekken på sykdommen med en gang, sier Atle Kvålsvoll til NTB.

Mye overskudd

Allerede fredag merket Hushovd at det åpnet seg i de øvre luftveiene. Sykdommen startet med forkjølelse forrige mandag, og han måtte blant annet være sengeliggende en dag og droppe treningen to dager.Også NM i Bergen gikk i vasken på grunn av sykdommen.

- Jeg føler forberedelsene er gått sånn passe. Uansett kommer jeg til Tour de France med mye overskudd, sa en tilsynelatende optimistisk Hushovd til NTB.

For er ikke 30-åringen spent nå, blir han det aldri. Første etappe starter i regnvær i Brest lørdag. Det skal sykles 20 kuperte mil på vindfulle veier. Og avslutningen: 100 meter rett opp i spurten.

Oppskriften til Hushovd virker ikke å bli til god bakst.

- Nå har jeg bare lyst til å få unnagjort de første to, tre etappene, slik at rittet får satt seg, så vil jeg ta det derfra. Målet mitt er først og fremst en eller to etappeseirer. Skulle jeg få minst en, tar jeg av litt press og begynner å kjøre for den grønne poengtrøya, forklarer Hushovd.

Nye hjelpere

Hele Crédit Agricole-laget er bygget opp rundt nordmannen. Mark Renshaw og William Bonnet har tatt over jobben Julian Dean gjorde i fjor og året før.

- Litt skuffet var jeg da Dean reiste i fjor. Men de to (Renshaw og Bonnet) sammen er kanskje bedre enn Dean, spesielt på flate spurtopptrekk, og jeg tror vi skal få mange gode år sammen, slår Thor Hushovd fast.

Favoritter til den grønne poengtrøya: Thor Hushovd, Robert Hunter, Robbie McEwen, Filippo Pozzato, Oscar Freire, Robert Förster, Bernhard Eisel og Alejandro Valverde. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus