Ber Sarkozy kjempe videre

<p>Den fransk-colombianske politikeren Ingrid Betancourt (h) var svært rørt da hun landet på fransk jord fredag 4. juli. Hun takket Frankrikes presiden Nicolas Sarkozy for all støtte i perioden hun ble holdt fanget av Farc-geriljaen i Colombia.  Foto: REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE)</p>
Den fransk-colombianske politikeren Ingrid Betancourt (h) var svært rørt da hun landet på fransk jord fredag 4. juli. Hun takket Frankrikes presiden Nicolas Sarkozy for all støtte i perioden hun ble holdt fanget av Farc-geriljaen i Colombia.  Foto: REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE)

<pBetancourt ber Sarkozy fortsette kampen for gjenværende gisler.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingrid Betancourt takker Frankrikes president Nicolas Sarkozy for hjelpen med å få henne frigitt og ber ham fortsette kampen for de gjenværende gislene i Colombia.

- De gjenværende gislene trenger fortsatt hjelp. Vi kan ikke la dem være igjen der. De lider, og de er alene, sa Betancourt på en pressekonferanse i Elyséepalasset i Paris fredag.


- Vi trenger Sarkozys hjelp. Jeg vil spørre Sarkozy om han vil dra til Colombia igjen. Han må snakke med Uribe, fortsatte politikeren.

- Vi må fortsette å tenke på hvordan vi kan organisere oss og på hva vi kan gjøre for å hjelpe, fortsatte en svært følelsesladd Betancourt.

Fransk-colombianske Betancourts landet på en militær flyplass utenfor Paris fredag ettermiddag, hvor hun ble møtt av Sarkozy.


- Sarkozy er en fantastisk mann. Han har kjempet for meg, sa hun og tok presidenten i hånden.


- Jeg skylder Frankrike livet mitt. Jeg er så glad for å være her, og jeg er lykkelig over å være i live, fortsatte hun.


Den 46 år gamle politikeren ble sammen med 14 andre gisler frigitt av den colombianske FARC-geriljaen onsdag, etter seks år i fangenskap. Hun sier at hun ønsker å dele gleden hun føler med Frankrike.


Etter å ha takket alle for støtten og hjelpen, kom tårene. Da fortalte hun at hun hadde grått mye under fangenskapet.


- Men i dag gråter jeg av glede, avsluttet hun. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus