Ekspolitimann siktet for overgrep mot ti gutter

<pPolitiet fikk gjennomslag for begjæringen om fire ukers varetekt for sin overgrepssiktede ekskollega.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren 2007 ble ekspolitimannen siktet for besittelse av bilder av overgrep mot barn, og var under mistanke for overgrep mot mindreårige. Denne uka ble mannen også formelt siktet for dette, da politiet også avdekket flere forhold i Norge som skal ha skjedd i år.

Politiet hevder i siktelsen at han har misbrukt ti gutter. Bergen tingrett ga fredag politiet medhold i begjæringen om fire ukers varetektsfengsling.

- Fare for gjentakelse

Politiets begrunnelse for fengslingen er mistanke om gjentakelse etter at forholdene i Norge i år ble avdekket.

- Han har jobbet som lastebilsjåfør, hvor han har reist rundt og misbrukt i hvert fall fire gutter på Østlandet. Saken fikk dermed en mer alvorlig karakter, noe retten ga oss medhold i, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiet mistenker at mannen har misbrukt og fotografert flere unge gutter på reiser rundt i Europa, Asia og Sør-Amerika.

Siktelsen dreier seg nå om overgrep på et titall gutter helt ned i 11-årsalderen. Han er også siktet for tre-fire forhold i Bergen en stund tilbake og for misbruk av et brødrepar i Brasil.

- Mannen har også hatt forbindelse med en mann i Milano som politiet der nede, etter initiativ fra oss, nå etterforsker for innehav av store mengder barnepornografi, sier Krogvold.

Ikke straffskyld

Sommeren 2006, mens han fortsatt jobbet som politi, ble han tatt på fersken av en kollega da en 15-åring ringte politiet under et møte i Bergen sentrum. De to hadde møttes på nettet, hvor 41-åringen utga seg for å være tenåring.

41-åringen erkjenner ikke straffskyld i overgrepssiktelsene.

- Han erkjenner ingen straffskyld for noen av punktene. Han erkjenner å ha hatt seksuelt samkvem med flere gutter, men mener at de partnerne han har valgt har vært i lovlig alder, sier Erik Mjell, forsvarer for 41-åringen, til NTB.

Politiet skal i tiden fremover gjennomføre avhør med flere av guttene de mener er involvert i saken. (©NTB)

Personvernpolicy