Vil ødelegge angriperens hjem

Palestinske Sarah Dwayat (t.h.) holder her frem et portrett av sønnen sin Hussam Dwayat (30), som onsdag drepte tre mennesker med anleggsmaskin i Jerusalem.
Palestinske Sarah Dwayat (t.h.) holder her frem et portrett av sønnen sin Hussam Dwayat (30), som onsdag drepte tre mennesker med anleggsmaskin i Jerusalem.

<pDen israelske hæren har fått ordre om å ødelegge hjemmet til mannen som gikk amok med anleggsmaskin i Jerusalem onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(AFP): Den israelske forsvarsministeren Ehud Barak ga fredag hæren ordre om å ødelegge huset til palestineren. Huset hans ligger øst i Jerusalem.

Mannen gikk onsdag amok med hjullaster i Jerusalem, og tok livet av tre personer.

Barak ga ordre om å «gjøre de nødvendige forberedelsene til ødeleggelsen av terroristens hus», sier en kilde ved departementet til AFP.

Kilden opplyste ikke om avgjørelsen var endelig fattet.

Føreren av anleggsmaskinen, Hossam Dwayyat (30), gikk berserk i Jerusalems travle Jaffa Street onsdag. Han ødela biler, veltet en buss og tok livet av tre mennesker og såret ytterligere 45 før han ble skutt og drept.

Torsdag truet statsminister Ehud Olmert med strenge tiltak mot palestinere som lever i den okkuperte delen av Jerusalem, og tar del i angrep mot israelere.

- Om vi behøver å ødelegge hus vil vi gjøre det, sa han.

Israel annekterte den østlige delen av Jerusalem etter krigen i 1967. Omkring 250 000 palestinere lever i Øst-Jerusalem. Selv om de ikke er israelske borgere har de israelske identitetskort, frihet til å bevege seg rundt omkring i landet og mottar sosialhjelp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus