KONSERT: Interpol, Sentrum Scene – Oslo, torsdag 3. juli 2008

Pregløst

Pregløst
Pregløst

<pNew York-bandet Interpol gir ut gode plater, men fungerer dårlig på scenen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul Banks og kompani gjorde ingen god figur i Oslo i gårPaul Banks og kompani gjorde ingen god figur i Oslo i går

Etter å ha observert Interpol på scenen noen ganger, er det en sorg å melde at dette bandet ikke er et spesielt interessant liveband. Gårsdagens innsats på Sentrum Scene vitnet om et band som egentlig ikke har lyst å spille låtene sine fremfor et publikum.

Med tre relativt gode album bak seg skulle man tro at Interpol også er et band som er verdt å få med seg i konsertsammenheng. Men etter å ha bevitnet dette bandet på en scene tre ganger, er det bare å konkludere med at de ikke evner å løfte de ellers sterke låtene sine i livetapning.

Deres konsert på Sentrum Scene i går kveld var alt annet enn en begivenhetsrik opplevelse. En ting er at miksen sørger for at Paul Banks' vokal regelrett drukner i lydbildet, en annen er at bandets øvrige medlemmer er stive som pinner uten antydninger til tendenser å ville kommunisere med sitt publikum. Legg til at lyssettingen gjennom hele settet er såpass mørk at vi knapt ser mer enn omrisset av musikerne, og det er omtrent ingenting igjen å nyte.

Interpol har, som nevnt, tre forholdsvis gode plater bak seg. Debuten «Turn On the Bright Lights» var kanskje årets beste utgivelse da den kom i 2002, mens oppfølgeren «Antics» fra 2004 inneholdt to av gruppens mest tilgjengelige låter i form av «Evi» og «Narc», selv om albumet som sådan var svakere enn debuten. Fjorårets «Our Love To Admire» viste at Interpol definitivt fremdeles er et band å regne med.

Med dette i bakhodet er det derfor en stor skuffelse å atter en gang oppleve at Interpol overhodet ikke innfrir som liveband. Den mest trofaste andelen av publikum lengst fremme ved scenen lot seg noe uforstående likevel rive med av Interpols innadvendte konsert i går kveld.

Interpol har låtene og er formidlere av et uttrykk som i utgangspunktet burde la seg gjøre å overføre til scene, men alt i alt ble dette aldri mer enn en søvndyssende og direkte kjedelig affære.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus