KONSERT: Dengue Fever, Astoria Scene, Roskilde Festival - Roskilde, Danmark - torsdag 3. juli 2008

Smittet Roskilde med feber

<pDengue Fever spilte Roskilde-publikummet febervarmt med sjarmerende kambodsjansk indierock.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slår du opp i medisinsk leksikon på dengue fever får du en beskrivelse av en tropisk sykdom med utslett og influensalignende symptomer. Et relativt utrivelig bekjentskap, med andre ord. Da er det amerikanske indiebandet Dengue Fever et mye hyggeligere alternativ.

Torsdag kveld smittet Dengue Fever Roskilde-publikummet med sin sjarmerende fusjon av psykedelisk rock og noe så uvanlig som kambodsjansk 60-talls pop. Til alt overmål fremføres den musikalske lapskausen på språket khmer.

Bandet Dengue Fever må ikke forveksles med sykdommen. Torsdag spilte de publikum på Roskilde febervarme. Foto: Myspace.com.Bandet Dengue Fever må ikke forveksles med sykdommen. Torsdag spilte de publikum på Roskilde febervarme. Foto: Myspace.com.

Den eksotiske blandingen må vel kunne sies å være sjelden kost for folk flest. Men til tross for at utgangspunktet høres vanskelig tilgjengelig ut, var det ikke spilt mange tonene før publikum i Roskildes Astoria-telt lot seg rive med av den spennende hybriden og holdt takten til det seks manns store bandet fra Los Angeles - med den glamorøse og akk så sjarmerende Chhom Nimol i spissen.

Det var lekende, friskt, annerledes og et svært hyggelig bekjentskap.

Dengue Fever kunne by på et knippe låter fra Kambodsjas for oss ukjente musikkscene anført av Chhom Nimols høyfrekvente tonekontroll og fengende fingerdans. Resten av bandbesetningen lot også til å kose seg, og imponerte med både naivistisk dans og høye hopp under den timeslange konserten torsdag kveld.

At tekstene fremføres på khmer og dermed ikke akkurat er intuitive, var med på å gjøre Dengue Fevers konsert til et friskt pust.

Fiks idé

Bandet Dengue Fever ble grunnlagt etter at bandets keyboardist Ethan Holtzman for noen år siden var på reise i Kambodsja og kom hjem til USA med både denguefeber og en fiks idé om at gammel kambodjansk popmusikk er tingen.

Deretter trålet han klubber og barer i Los Angeles Pnom Penhs distrikt på jakt etter en kvinnelig vokalist. Her kom Holtzman over Chhom Nimol som fristet lykken som ulovlig innvandrer fra Kambodsja. Chhom Nimol var allerede en etablert popstjerne i hjemlandet, men takket ja til å være med i det nyoppstartede bandet.

Dengue Fever har gitt ut fem album og spilt soundtrack på flere filmer. For tiden er de aktuelle med albumet ”Venus On Earth”.

Onsdag 6. august spiller de på John Dee under Øyanatt.

Dengue Fever på Myspace.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Finn festivaloversikten her

Finn alt om festivaler på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus