Politiet tror Helseth ble lurt i en drapsfelle

<pPolitiet mener nordmannen Ståle Helseth og hans russiske kone ble lurt i en drapsfelle av det hovedmistenkte venneparet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Svetlana og Ståle Helseth ble funnet skutt og drept i sin leilighet i byen Astrakhan tirsdag. Politiet pågrep først venneparet, en kvinne på 22 år og hennes 27 år gamle mann. Onsdag kveld ble kvinnens far pågrepet, skriver VG.

Ifølge Dagbladet var Helseth og kona på kafé sammen med sitt russiske vennepar to dager før de ble funnet drept.

– Slik vi forstår det, så skjenket de hovedmistenkte de drepte på en kafé på søndag, mens de selv drakk lite, sier den russiske statsadvokatens talskvinne Anna Konijeva til avisen.

Mener mannen skjøt

Ståle Helseths kone Svetlana var ifølge Konijeva god venn av den mistenkte kvinnen. De to var studiekolleger ved det filologiske fakultetet ved Universitetet i Astrakhan. Konijeva sier den kvinnelige mistenkte ble med Svetlana og Ståle Helseth hjem etter kafébesøket. Der åpnet hun døra for sin mann.

– Vi mener det var han som skjøt Svetlana og Ståle, sier Konijeva.

Politiet tror ikke det dreier seg om et bestillingsdrap, men snarere at ekteparet ble drept under et ran. Flere verdisaker er forsvunnet fra leiligheten deres.

– Det var ran som var motivet. Drapet ble planlagt på forhånd, men ikke profesjonelt utført, sier statsadvokatens talskvinne.

Under fengslingsmøtet torsdag la politiet fram fotobevis som viste 27-åringen ta ut penger i en minibank, og på flere av bildene skal han ha vært maskert, skriver VG.

Fengslet

Ekteparets sju måneder gamle sønn skal ha vært på besøk hos Svetlanas foreldre søndag, da drapet trolig skjedde. Politiet ble opprinnelig varslet av kvinnens mor, som var bekymret etter at hun ikke fikk kontakt med datteren.

Ifølge VG var det et spesielt fengslingsmøte som utspant seg i Astrakhan torsdag. Aktor i saken, Tatjana Martinova, ble rasende da den 27 år gamle medtiltalte mannen motsatte seg fengsling på grunn av hensynet til parets 15 måneder gamle sønn.

– Det skulle du ha tenkt på før! Tenk på den lille babyen som nå har verken mot eller far. Det er det du bør tenke på. Og hvis du tenker på ditt eget barn, så burde du ha gjort det før du skjøt, tordnet Martinova etter at dommeren hadde forlatt rettslokalet.

Etter det avisen forstår har 27-åringen langt på vei innrømmet drapene på Svetlana og Ståle Helseth.

– Innrømmet drapene

I retten forklarte den 22 år gamle kvinnen at hun var lei av å høre Svetlana fortelle om alle pengene hun hadde og at russisk vodka ikke var bra nok.

22-åringens forsvarer understreket halvt truende at ingen på langt nær er dømt i saken.

– Husk, hun er ikke skyldig før hun er dømt, sier Nikolaj Gebrentjikov til VG.

Det pågrepne venneparet er varetektsfengslet i to måneder, mens kvinnens far framstilles for varetektsfengsling fredag. Politiet mener han kjørte paret hjem fra Helseths leilighet etter drapene.

Ståle Helseth var ansatt i selskapet Aker Solutions, som operer blant annet i Russland.

Astrakhan ligger ved Volga i nærheten av elvas utløp i Kaspihavet, rundt 1.300 kilometer sørøst for Moskva. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus