Røde Kors positive til teltleirer for asylsøkerne

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pGeneralsekretær Trygve G. Nordby i Røde Kors mener det er en god idé å plassere asylsøkere i teltleirer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Generalsekretær Trygve G. Nordby i Røde KorsGeneralsekretær Trygve G. Nordby i Røde Kors

– Vi har ingenting imot telt som tidsbegrensede løsninger. Det viktigste er å sikre folk beskyttelse og rett til å prøve saken sin, sier Nordby til Dagsavisen.

Så langt i år har over 5.000 asylsøkere funnet veien til Norge. Utlendingsdirektoratet (UDI) venter imidlertid at det vil komme ytterligere 10.000 før det nye året er omme. Torsdag avviste UDI at de har konkrete planer om å opprette nye teltleirer for å sikre tak over hodet til alle asylsøkere som kommer til landet.

Men kritikken mot teltleirer er en avsporing mener Trygve G. Nordby:

– Ved å akseptere telt klarer vi om nødvendig å ta imot enda flere asylsøkere, sier han.

Teltbasen i Lierskogen utenfor Drammen er foreløpig den eneste i landet. Men Våler kommune i Østfold står allerede klar med teltplasser til nye asylsøkere, skriver Dagsavisen.

Ordfører Kjerstin Wøyen Funderud (Sp) sier UDI har informert kommunen om at det skal komme beboere til teltleiren allerede denne uka. I UDI påpekes det imidlertid at kommunen bare er informert om at muligheten for innkvartering er aktuell, men at det i dag ikke er nødvendig å ta i bruk ekstraplassene på Nordbybråten i Våler. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus