KONSERT: Duffy, Arena, Roskilde Festival - Roskilde, Danmark - torsdag 3. juli 2008

Tøffe Duffy

<p>Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix 

<pFor ett år siden visste ingen hvem Duffy var. Nå får hun 20.000 tilhengere til å juble og hyle «Mercy». </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter/Roskilde): Bare en uke etter at hun sjarmerte Hove, vant hun torsdag Roskilde-publikummet med sin sprudlende energiske og sjelfulle soul. Med så klare referanser til 60-tallet kunne Duffys prosjekt gått helt galt, var det ikke for at hennes debutalbum «Rockferry» inneholder et knippe låter som lyser sterkere enn det meste vi ellers har sett og hørt i 2008.

Likevel ble vi overrasket over konserten hun leverte i Arena-teltet (med plass til 20.000 tilskuere) på Roskilde-festivalen torsdag. For en ting er å være i studio og finpusse fram en stemning og uttrykk, noe helt annet er å være så fersk i et så stort format og fortsatt levere. Noe altså Duffy gjorde på åpningsdagen i solfylte Roskilde.

Med en stemme et sted mellom 60-tallsikonene Lulu og Dusty Springfield og en tilnærming til hvit soul som plasserer 23-åringen klart i Dustys hjørne, evner Duffy og hennes syv mann sterke band å skape en stemning som kler både uptempolåter som «Stepping Stone» og ballader som «Warwick Avenue» og «Serious». Og det ble en tilnærmet religiøs jubelstemning da hun mot slutten tok superhiten alle hadde ventet på, «Mercy».

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Finn festivaloversikten her

Finn alt om festivaler på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus