Bombetrussel mot Aker Stord

<pMellom 500 og 1.000 arbeidere skal være evakuert etter en bombetrussel mot Akers anlegg i Stord.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjonssentralen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt kan bekrefte at det har vært en bombetrussel og at det er satt i gang tiltak.

– Vi fikk melding om at det var blitt funnet en lapp hvor det sto skrevet en bombetrussel. Den skal ha blitt funnet i det ene beinet på en plattform ved Aker Stord. På lappen sto det «There is a bomb down here». Datoen på lappen er 9.11 og den er undertegnet med «Osama», sier operasjonsleder Dagfinn Torstveit i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

– Man kan jo lure på om det er en dårlig spøk, men vi velger å ta dette alvorlig. Vi har rekvirert Oslo politidistrikts bombegruppe og den vil være på plass ved Aker Stord i 18-tiden, sier Torstveit.

Politiet har foreløpig ingen mistanker om hvem som står bak trusselen.

– Alle trodde det var en falsk alarm. Evakueringen skjedde veldig fort. Det virket som alle tok det helt rolig, sier Tom Magne Schei, som jobber for BIS Industrier til Haugesunds Avis’ nettutgave.

En person som skal jobbe på Aker-plattformen som bygges på Stord, sier til VG Nett at mellom 500 og 1.000 arbeidere er evakuert.

– Akkurat nå vet vi ingenting, annet enn at alle er evakuert. Verneombudet kom og ga beskjed.

– En arbeider har funnet en lapp med en bombetrussel. Alle er evakuert og i sikkerhet. Politiet har satt ned et team som skal håndtere saken, sier arrestforvarer Anne Oliversen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.om at det ikke er en øvelse, men at det er kommet inn en reell bombetrussel mot plattformen, sier vedkommende til VG Nett.

- Politiet og ambulanse er på stedet og alle de ansatte er evakuert, sier en ansatt ved nabobedriften Stord Maskin Industri til ABC Nyheter.

De ansatte ved Stord Maskin Industri, som ligger ca. 500 meter unna, er ikke evakuert.

– Når bombegruppen har kommet på plass og området er gjennomsøkt, så får vi begynne med selve etterforskningen, sier operasjonsleder Dagfinn Torstveit i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ifølge NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus